Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 05 октября 2024
17:16

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Соціальний захист населення буде пріоритетним напрямком у роботі облдержадміністрації у нинішньому році

Соціальний захист населення буде пріоритетним напрямком у роботі облдержадміністрації у нинішньому році
Соціальний захист населення буде пріоритетним напрямком у роботі Дніпропетровської обласної державної адміністрації у 2006 році. Про це повідомила прес-служба голови облдержадміністрації.

За інформацією прес-служби, якщо раніше фінансова допомога надавалася в основному містам і районам, то у 2006 році перевагу буде віддано адресній допомозі, тобто допомозі конкретним закладам соціального захисту, у тому числі, і будинкам-інтернатам.

Як зазначили в прес-службі, з метою поліпшення умов перебування громадян похилого віку, ветеранів війни та праці, інвалідів, а також дітей у закладах системи соціального захисту, за кожним інтернатом (всього їх 18) закріплено заступників голови та начальників галузевих управлінь облдержадміністрації. Зокрема, для ветеранів Великої Вітчизняної війни-учасників бойових дій, крім передбаченої тонни вугілля, буде надано ще додаткова тонна за рахунок коштів обласного бюджету.

Для покращення розрахунків за надані послуги з перевезення пільгових категорій громадян у цьому році в м. Дніпродзержинську розпочнеться експеримент з введення в дію так званої «соціальної картки». На його проведення з обласного бюджету вже виділено 670 тис. грн, додатково планується надати ще 450 тис. грн.

Щодо забезпечення інвалідів спеціальним автотранспортом, то зараз, із ініціативи облдержадміністрації, черга переглядається. Планується, що в першу чергу автомобілі надаватимуться учасникам бойових дій. Згідно з прийнятим Державним бюджетом на 2006 рік, додаткові пільги будуть надаватися “дітям війни”. У містах та районах області складаються відповідні списки зазначеної категорії громадян, підраховуються кошти на додаткові пільги. За попередніми підрахунками, витрати складатимуть 130 млн грн. Довідка: Із 1 січня 2006 року особи, котрі народилися під час Другої світової війни, отримають соціальну та правову підтримку держави. Саме з цього числа має набути чинності Закон України “Про соціальний захист дітей війни”, який Верховна Рада України ухвалила у грудні 2004 року. Відповідно до цього нормативного документа, дитиною війни є особа, якій на час закінчення війни (2 вересня 1945 року) було менше ніж 18 років, або ж людина, яка народилися в період з 9 травня 1927 року до 2 вересня 1945 року. Отримавши статус дитини війни, люди, котрі нині вже є пенсіонерами, одержать низку пільг. Серед них найсуттєвішими є 25-відсоткова знижка при сплаті за користування комунальними послугами, доплата до пенсії (30%), безкоштовний проїзд у всіх видах міського та приміського транспорту, виплата допомоги при тимчасовій непрацездатності в розмірі 100% середньої заробітної плати, незалежно від стажу роботи.
Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте