Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 05 октября 2024
17:13

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

До нового складу парламенту можуть потрапити дев’ять жителів Дніпропетровської області

Виходячи з узагальнених результатів соціологічних досліджень і аналізу виборчих списків кандидатів у народні депутати від політичних партій та блоків, можна передбачити, що до Верховної Ради України можуть потрапити дев’ять з 325 зареєстрованих Центральною Виборчою Комісією (ЦВК) України кандидатів у народні депутати України, котрі проживають у Дніпропетровській області.

Проаналізувавши виборчі списки кандидатів у народні депутати України від 43 політичних партій та блоків, зареєстрованих у ЦВК, кореспондент інформагентства «Придніпров’я» з’ясував, що 325 із 7241 зареєстрованих у ЦВК кандидатів у народні депутати України є жителями Дніпропетровської області, що складає 4,48% від загальної кількості зареєстрованих кандидатів. Кандидати у народні депутати, котрі проживають на Дніпропетровщині, зустрічаються у виборчих списках 37 політичних партій та блоків.

Найбільша кількість жителів області нараховується у виборчому списку Комуністичної партії України — 39 осіб, друге місце посідає Народний Блок Литвина — 28, трете поділяють «Опозиційний блок НЕ ТАК!» та Партія Пенсіонерів України — по 25 кандидатів, на четвертому Партія регіонів — 24 кандидати. На п’ятому місці за кількістю жителів Дніпропетровщини знаходяться Блок Юлії Тимошенко, Блок Наталії Вітренко «Народна опозиція» та Політична партія України «Партія політики ПУТІНА» — по 21 кандидату відповідно. У списку Блоку «Наша Україна» нараховується 17 жителів області, у списку Соціалістичної партії України — 8.

Після обробки результатів соціологічних досліджень, які у листопаді 2005 року поводили Національний Інститут стратегічних досліджень, Фонд «Демократичні ініціативи» і «Ukrainian Sociology Service», Всеросійський центр вивчення суспільної думки, Центр соціальних і політичних досліджень «СоЦис», Всеукраїнська соціологічна служба та Центр ім. Разумкова, стало відомо, що узагальнений рейтинг Партії регіонів складає 21,5%, Блоку «Наша Україна» — 13,4%, Блоку Юлії Тимошенко — 13,5%, Соціалістичної партії України — 6,9%, Комуністичної партії України — 6%, Народного Блоку Литвина — 5,8%.

Виходячи з узагальнених результатів соціологічних досліджень різних аналітичних центрів і соціологічних служб, попередньо можна спрогнозувати, скільки мандатів у Верховній Раді отримають партії та блоки, які подолають 3% бар’єр.

Можна припустити, що Партія регіонів у майбутньому парламенті може отримати 96 мандатів, Блок «Наша Україна» та Блок Юлії Тимошенко — по 60, Соціалістична партія України — 31, Комуністична партія України — 27, Народний Блок Литвина — 26. Однак ці цифри, звичайно, не є остаточними, оскільки до виборів залишається ще два з половиною місяці, до того ж, значна частина виборців ще не визначилася, якій політичній силі віддати перевагу.

Порівнявши очікувану кількість мандатів зі списками кандидатів «прохідних» партій, можна прогнозувати, що після парламентських виборів, які відбуватимуться за пропорційною системою, до нового складу верховної Ради України можуть потрапити дев’ять жителів Дніпропетровської області. Від Партії регіонів — чотири особи (Олег Царьов, № 35 у списку, Юрій Самойленко, № 58, Олександр Вілкул, № 59, Павло Корж, № 61), від Блоку Юлії Тимошенко — одна (Юлія Тимошенко, №1), від Соціалістичної партії України — одна (Сергій Чукмасов, №26), від Народного Блоку Литвина — дві (Сергій Касьянов, №16 та Юлія Чеботарьова, №23), від Комуністичної партії України народним депутатом може стати Віктор Борщевський, який посідає 15 місце у партійному списку. У «прохідній» частині Блоку «Наша Україна» жителів області немає.

Довідка: У Верховній Раді України 2002 року скликання нараховується 17 народних депутатів, які обиралися у Дніпропетровській області: Анатолій Клименко (Виборчий округ: 24), Сергій Бичков (Виборчий округ: 25), Віктор Пінчук (Виборчий округ: 26), Леонід Сергієнко (Виборчий округ: 27), Віктор Веретенников (Виборчий округ: 28), Олександр Косьяненко (Виборчий округ: 29), В'ячеслав Анісімов (Виборчий округ: 30), Володимир Мовчан (Виборчий округ: 31), Вадим Гуров (Виборчий округ: 32), Ігор Сміяненко (Виборчий округ: 33), Микола Колісник (Виборчий округ: 34), Віктор Драчевський (Виборчий округ: 35), Леонід Деркач (Виборчий округ: 36), Сергій Касьянов (Виборчий округ: 37), Микола Солошенко (Виборчий округ: 38), Олександр Шевченко (Виборчий округ: 39), Олег Царьов (Виборчий округ: 40).
Gorod.dp.ua на Facebook.


Кир  (16.01.06 15:41): Ага "опустилась".. типа наличие в верховной раде таких красавцев как "бычков" - офигенно для города и области Ответить | С цитатой
Дн-вец  (15.01.06 08:53): 9 из 450!?
Да, опустилась область!
Ответить | С цитатой
mit  (14.01.06 17:43): Я буду голосовать за коммунистов. Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте