Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 05 октября 2024
19:20

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Відбувся семінар на тему української соборності

17 січня у Дніпропетровську за участю заступника голови облдержадміністрації Орини Сокульської відбувся семінар для керівників управлінь та підрозділів облдержадміністрації на тему «Українська соборність», приурочений до Дня соборності України.

З лекцією про історичні події, які передували так званому Дню злуки — возз’єднанню у 1919 році західно- та східноукраїнських земель в єдину державу, перед присутніми виступив доктор історичних наук, професор Дніпропетровського національного університету Олексій Шляхов. За словами Олексія Шляхова, визначальну роль у розбудові сучасної соборної української держави відіграв процес державотворення, розпочатий у 90-ті роки XX століття, що супроводжувався запровадженням атрибутів державності, зокрема, «фіксацією кордонів, визначенням громадянства, державної символіки, власної грошової одиниці, створенням незалежних збройних сил, становленням вищих центральних і місцевих органів влади».

Олексій Шляхов також висловив упевненість у тому, що українська соборність має залишатися одним із «неперехідних пріоритетів» політики вищого керівництва нашої держави, адже тільки «соборна і суверенна Україна може утвердитись як сильна та розвинута країна, яка має авторитет у сучасному світі».

«Сьогодні, у нелегкий час передвиборних гонок, ми маємо плекати все, що працює на ідею загальнонаціональної єдності», — додала заступник голови облдержадміністрації Орина Сокульська.
Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворов мноковартирных домов запланировали отремонтировать в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте