Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 05 октября 2024
21:20

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Переважна більшість підприємств торгівлі та ресторанного господарства області належить приватним особам

В останні роки зменшується кількість мережі роздрібної торгівлі та ресторанного господарства, що належить юридичним особам. В той час зростає кількість підприємств торгівлі, власниками яких є фізичні особи. Тому Уряд дав завдання державним органам статистики провести обстеження мережі роздрібної торгівлі та ресторанного господарства, які належать фізичним особам-підприємцям.

Як виявила перевірка, в Дніпропетровській області знаходиться 55,9 тис. підприємств торгівлі та ресторанного господарства, власниками яких є приватні підприємці. Близько 70% їх зосереджена на території ринків. 95% магазинів, кіосків, автозаправних станцій, палаток та лотків, орендованих прилавків підприємців знаходяться у містах, і тільки решта – в селах. Приватних магазинів, яких в області 8,8 тис., у 2,3 рази більше від кількості магазинів, що належать юридичним особам.

Із всіх підприємств торгівлі, що є власністю підприємців, близько 65% реалізують непродовольчі товари. А в закладах торгівлі, які належать організаціям, навпаки, 47% складає продаж продовольчих товарів. Приватні підприємства ресторанного господарства не представлені так широко. Їх частка складає лише 2,8%, із яких більшість кафе, а юридичним особам належить 43% таких закладів торгівлі. І знову ж таки ці підприємства переважно розташовані у містах.

Така ситуація, за висновками головного управління статистики в Дніпропетровській області, склалася через перереєстрацію суб’єктів господарювання із статусу юридичних осіб у статус фізичних осіб-підприємців у зв’язку із введенням спрощеної системи оподаткування та за рахунок відкриття нових об’єктів. І ці підприємства займають вагоме місце в системі торгівлі області. І тільки за умови повного володіння інформацією про стан торгової мережі органи влади матимуть змогу проводити ефективну соціальну політику в галузі торгівлі.
Gorod.dp.ua на Facebook.


Местный  (24.01.06 12:07): При чем тут запад, во Львове просто з/п ниже. А у нас рестораторам есть где разгуляться. Ответить | С цитатой
Паша  (24.01.06 10:12): А шо так дорого поесть стало , не то что во Львове - в 2-3 раза дешевле и вкуснее . Запад !! Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Днепра на 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте