Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 06 октября 2024
00:41

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Льодовиковий період. Дорожні служби не здаються

Уся снігоприбиральна техніка, яку має у розпорядженні міське господарство, за інформацією прес-служби міськради, відповідає умовам традиційної зими. А тому що зима цього року зовсім не традиційна (востаннє подібні снігопади і морози були в Дніпропетровську в 1997 році), то техніка виявилась неспроможною. Що ж до пасажирського транспорту, то й він в останні три дні працює в надзвичайних для нього умовах. Тролейбуси і трамваї вийшли з ладу вже в перший день настання морозів. Маршрутки й автобуси теж на грані вимерзання.

Купувати техніку, розраховану на двадцятип'ятиградусні морози, напевно, недоцільно в наших узагалі-то теплих краях. Але тоді боротьба з непередбаченими погодними умовами перетворюється на майже смертельну сутичку. Всі зусилля легких снігоочисників зводяться нанівець. Ваги і сил не вистачає, метал не витримує. Дві тисячі кілометрів дніпропетровських доріг очистити зі швидкістю тридцять метрів за годину може безупинна низка таких грейдерів. Та й то не очистить, а тільки наробить вибоїв. У такій ситуації може допомогти гусенична техніка та важкі КамАЗи. А КамАЗи можуть розгорнутись тільки на Набережній, а гусеничної техніки одиниці, і ту надали місту в борг.
Тому ранком після нічних рейдів картина на дорогах майже не змінювалась.

Потім заручниками надзвичайної ситуації ставали водії та механіки пасажирського транспорту. І тут теж потрібен нетрадиційний підхід і до техніки, і до людей. Суміш, яку готують водії для своїх залізних коней, має відповідну назву «Арктика». Крім того, мікроавтобуси і «Богдани» вимагають цілодобового обігріву. Боксів, якщо вони є, на всіх не вистачає. До того ж, багато хто з маршрутників вважають за краще тримати машину в дворі свого будинку, тим самим позбавляючи громадський транспорт потрібної одиниці, а себе заробітку.

Єдина машина, що почуває себе впевнено на дніпропетровських дорогах у ці дні, — важка артилерійська техніка, що легко виписує фігури на будь-яких крижаних чи снігових поверхнях. Військові надали її для чищення стратегічних шосе. З її ж допомогою були ліквідовані затори з великовантажних хур. Але стан у місті, слава Богу, не воєнний. До того ж, ситуацію, що зберігається п’яту добу, як сподіваються в прес-службі мера Дніпропетровська, городяни зрозуміють правильно.

Міська техніка, що розчищає вулиці в Дніпропетровську, не в змозі справитись зі снігом, що ущільнився. Тому городянам доведеться набратись терпіння і чекати, доки потеплішає. Проведений експеримент показав, що навіть військова техніка не в змозі справитись з накатами на дорогах, то що ж казати про техніку на базі Мазів та КамАЗів. Проте дорожні служби не здаються і продовжують розчищати вулиці.
Gorod.dp.ua на Facebook.


пуп  (28.01.06 10:59): И вообще, Днепр город на холмах, какая тут техника поможет? Ответить | С цитатой
Пуп  (28.01.06 10:55): да что вы все Их ругаете, да если б европе были такие морозы и снегопады, то было бы тоже самое, вспомнитет Северный рейн Вестфалия (Дюссельдорф, Мюнстер Дортмунд в декабре?) там Люди после снегопадов по 2 недели без света жили, и были просто отрезанны от мира, если говорить о пригородах, все рухнула вся инфраструктура, а спасло через неделю только то что начало все таять....и само собой рассасываться. А еслиб как в Украине? где морозы по 2 3 недели стоят, 20 градусов,? и все примерзло, все заледенело? чем это долбать?какая к черту техника? Это стихия, человек безсилен.! Ответить | С цитатой
Val  (27.01.06 08:35): Объездил всю Украину, не чистят только у нас. За столицу ваще молчу. Ответить | С цитатой
Оушен  (26.01.06 19:03): Вообще-то надо за Кужмана голосовать.Он критикует мэра хорошо.
http://www.kiev.kp.ru/daily/dnepropetrovsk/doc99649/

И секрет вечного двигателя знает!
Цитата:
Двигун внутрішнього згоряння
з замкненим циклом
 Призначення – силові і енергетичні установки, транспортні засоби
 Використання теплової енергії продуктів згоряння палива
 Виключає виникнення шкідливих речовин і використання атмосферного повітря
 Забезпечує охорону навколишнього природного середовища, підвищення потужності в 4-5 рази, зменшення витрат палива на 95-99% Надає право на пільгове оподаткування і кредитування
 Знижує вартість товарів і послуг
 Підвищує конкурентоспроможність товарів і послуг
 Сприяє економічній і політичній незалежності України


http://www.smallbusiness.dp.ua/user/files/models.doc
Ответить | С цитатой
Оушен  (26.01.06 17:08): Smith - так не надо было выпускать технику военную? А то она фуры вверх по Кирова и Петровского таскает. Че - затор делать?
Тут матюкались - посыпьте хоть. Посыпали мля. Пошли на поводу. Из-за ЛЕГОНЬКОГО подтаивания чуть с Артема боком не съехал. Лучше до -5 этого не делать.
Ответить | С цитатой
Оушен  (26.01.06 17:04): Тут в соседней ветке бюджет города обсуждается. У нас 800 млн. Во Львове больше. Мы ж город-донор. В Харькове 1.3 миллиарда. Угадайте - сколько на лишних 500 млн можно купить грейдеров и бульдозеров? Ответить | С цитатой
Smith  (26.01.06 16:58): "Єдина машина, що почуває себе впевнено на дніпропетровських дорогах у ці дні, — важка артилерійська техніка, що легко виписує фігури на будь-яких крижаних чи снігових поверхнях. Військові надали її для чищення стратегічних шосе." Властям дешевле было дороги бензином поливать чем выпускать такую технику. У такой расход 300-400 литров дизеля на 100км + затраты на будещий ремон дорог (из-за большой массы гусеничного движетеля) и появились они в городе , только для показа по промэровским каналам , да для написания таких статей... Ответить | С цитатой
ilya  (26.01.06 15:27): Мне вот интересно - кто был в других городах, там такие-же трудности или нет? Мои друзья из Кривого Рога говорят что у них дороги намного лучше расчищены чем у нас, и в Киеве говорят нормально. Или во всех городах техника особенная и только нам не хватило? :) Ответить | С цитатой
ИИ  (26.01.06 13:16): Спасибо Оушен. Один ты меня понимаешь...а то как собаки накинулись плять ишь ты
но не парься ты так я пройду наследующий срок так шо все будет путем не ссы
Ответить | С цитатой
Светлана  (26.01.06 11:49): Для Кости.Со всем согласна.13маршрут не приносит ничего,а вот маршрутки...День города зимой,25.01. в Татьянин день ,это здорово.Но есть одно-мало денег пойдёт в карман:фонтан не запустиш,газонку не постелиш и т.д.,и т. п.
Придумают к тому времени что-то.Фантазия работает исправно.
Ответить | С цитатой
1 2 3 4 5
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте