Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 28 сентября 2024
10:27

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

До складу Днiпродзержинська повинна ввiйти територiя Петрикiвського району — генеральний план забудови Днiпродзержинська

До складу Днiпродзержинська повинна ввiйти територiя Петрикiвського району, на якiй розташоване Блакитне озеро. Однак поки що петрикiвська райадмiнiстрацiя не дає на це згоди. Про це повідомив головний архітектор області Ігор Соколов на засiданнi Днiпропетровської мiстобудiвної ради, яка відбулася в середу, 8 лютого.

За повідомленням Ігоря Соколова, готуються документи, в яких будуть обгрунтовані перспективи розвитку міста та його нові межі – тобто північна частина міста потребує розташування на землях Петриківського району. Як зазначив Ігор Соколов, це — нова концепція розвитку міста. У проекті генплану враховані побажання, висловлені на громадських обговореннях у трудових колективах і в місцевій пресі, всі пропозиції вивчені розробниками й ураховані в роботі над проектом.

Дніпродзержинськ — одне з великих міст області з населенням 251,2 тис. чоловік. Це — розвинутий промисловий центр державного рівня, тому тут складна екологічна обстановка. Зокрема, крім металургійних і хімічних підприємств, практично в межах міста розташовані смітники, де за висновком фахівців нагромадилося 52 млн. тонн промислових відходів, з яких 42 млн. тонн — радіоактивні. Із цієї причини особливе місце при роботі над генпланом приділялося питанням екології й безпеки населення.

Як стало відомо інформагентству «Придніпров’я», нова концепцiя забудови передбачає суттєве розширення кордонiв Днiпродзержинська. За попереднiм планом забудови міста, реалiзованим у сiмдесятих роках минулого сторiччя, правий берег мiста — це промислова зона, а лiва — житловi масиви. Нова концепцiя значно змiнює старий генеральний план, в якому зазначено будівництво житла у розмірі 1млн 700 тис м2, що розраховано на 20 років. Довідка: Генеральний план розвитку м. Дніпродзержинська, розроблений інститутом «Гіпроград». Уже завершуються роботи по підготовці генпланів розвитку Павлограда, Нікополя, Вільногірська і незабаром також будуть представлені на затвердження обласної містобудівної ради. Така робота найближчим часом буде проведена по кожному населеному пункту області, що визначить чітку перспективу їхнього розвитку на найближчі десятиліття.
Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
лет просуществовала газета Днепр вечерний в бумажном формате

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте