Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 28 сентября 2024
10:23

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

П’ятеро дніпропетровських вчених отримали Державні премії в галузі науки і техніки

П’ятеро дніпропетровських вчених отримали Державні премії в галузі науки і техніки 2005 року на церемонії нагородження лауреатів Державної премії, яка відбулася у Маріїнському палаці за участі Президента України Віктора Ющенка 16 березня. Про це повідомила прес-служба Президента України.

За інформацією прес-служби, серед 128 науковців і практиків у різних галузях техніки, які одержали премію, — два доктори технічних наук Дніпропетровського національного університету залізничного транспорту імені академіка В.Лазаряна — ректор Олександр Пшінко та проректор Сергій Мямлін — нагороджені за розробку, створення, освоєння виробництва та впровадження сімейства моделей вітчизняних сучасних пасажирських вагонів для швидкісних перевезень.

За цикл наукових праць із дослідження, розробки і впровадження нових технологій, матеріалів і обладнання для виробництва плодово-ягідної продукції оздоровчого призначення в числі інших нагороджений директор Державного підприємства «Дніпропетровський експериментальний виноробний завод» Володимир Чернявський.

Державною премією в галузі науки і техніки також відзначені автори підручника «Перехідні процеси в системах електропостачання», серед яких двоє дніпропетровців — академік Національної академії наук України, ректор Національного гірничого університету Геннадій Півняк та кандидат технічних наук, професор Національного гірничого університету Анатолій Рибалка. Крім того, згідно з Указом Президента України «Про присудження щорічних премій Президента України для молодих вчених 2005 року», президентська премія вручена молодому криворізькому вченому Вадиму Фокіну за роботу «Система автоматичного контролю процесу спікання агломерату». Вітаючи нагороджених, Президент України підкреслив, що інтелектуальний потенціал держави — ключовий фактор, який визначає її успішне майбутнє. «Ми переконані, що майбутнє будь-якої нації у третьому тисячолітті буде визначатися розвитком науки, освіти і технологій. Ми хочемо бачити нашу країну конкурентоспроможною і успішною», — наголосив Віктор Ющенко.
Gorod.dp.ua на Facebook.


Константин  (19.03.06 07:02): Пивняк никогда не был помаранчевым и не будет. А насчет пятерых премированных ученых за 15 лет независимости – так не стоит судить только по статьям этого сайта. Еще полезно смотреть разные новости и читать разные газеты. Ответить | С цитатой
-)  (19.03.06 00:30): Эта статья уже была! месяца 2-3 назад!
и тоже Пивняк и Рыбалко получили премию.. за взятки получили :) премия в номинации "поступи по знакомству в горку на очный-заочный" :) или "открой за деньги горного универа сыну заправку или аптеку"
а теперь то Пивняк оранжевым стал... а то как тогда за Януковича агитировал :) жизнь и обстановка меняется, люди - нет!
Ответить | С цитатой
koshaka  (18.03.06 12:07): П’ятеро дніпропетровських вчених отримали Державні премії в галузі науки і техніки

ага, за все 15 лет независимости
Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн горожанам на восстановление жилья, пострадавшего от ракетных обстрелов, выплатил Днепр в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте