Аналітики не погоджуються з офіційною статистикою щодо того, що в 2005 році в Україні спостерігалось скорочення обсягів виробництва вина та пояснюють «різночитання» детінізацією алкогольного ринку. Про це інформагентству «Придніпров’я» повідомили в прес-службі Першого Національного Виноробного Холдингу (ПНВХ, Дніпропетровськ).
«За даними Держкомстату, торік падіння обсягів виробництва вина склало 3% до 2004 року. Але, на думку аналітиків ринок виріс на 6-8%. Це відбулося за рахунок детінізації алкогольного ринку. Наприклад, внаслідок припинення практики використання винних акцизних марок для горілчаної продукції», — відзначають у прес-службі ПНВХ.
За оцінками аналітиків ПНВХ, зростання вітчизняного ринку вина в 2006 році може скласти близько 10-12%. Як відзначають у ПНВХ, за підсумками тільки перших чотирьох місяців 2006 року можна констатувати зростання виробництва на 7% у порівнянні з 2005 роком. «І ця тенденція до кінця року як мінімум збережеться», — зазначають фахівці.
Виноматериал - это отжатый законсервированный виноградный сок или если хотите- виноградное сусло. Если расказать как приготовить вино, то не хватит здесь места, но из молдавских я бы выделил молодые винзаводы "Аккорекс", а из украинских Магарач, Массандра,Инкерман,Золотая Амфора, все вышеперечисленные имеют свои виноградники и все остальные покупают виноград у них. Ответить | С цитатой
берем 1 кг винограда-в сезон стоит около 7 грн, с килограмма винограда получается грамм 300 выжатого материала, из котрого для получения чистого вина (уже отстоянного) останется грамм 200.итого себестоимость винограда 35 грн. Теперь добавим сахар, работу персонала, производственные расходы, обязательно рентабельность не менее 20 % - получим гдето гривен 50!!!
Вывод литр вина стоить дожен не менее 50 грн!35 грн за бутылку!Все что меньше - просто ароматизаторы, дешевый виноматериал + вода + спирт... Ответить | С цитатой
Значит я купил натуральное хорошее вино. Ответить | С цитатой
Вино из концентрата или вино из порошка - один хрен. Ответить | С цитатой