Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 29 травня 2024
04:53

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

«Плач Єремії» уперше завітає до Дніпропетровська

«Плач Єремії» уперше завітає до Дніпропетровська
Легендарний рок-гурт Тараса Чубая на сцені вже 20 років. Шалену популярність здобула його лірична балада «Вона», повстанський гімн «Лента за лентою» та філософські елегії, автором текстів яких є батько Тараса – Григорій Чубай.

Спокійні мелодії чергуються в музиці «Плачу Єремії» з емоційними вибухами, створюючи особливий імпровізаційний колорит. Наразі гурт працює над двома альбомами, тож під час концерту відбудеться прем’єрне виконання нових пісень.

Приходьте 21 травня о 20:00 до Палацу дітей та юнацтва, що на Набережній Перемоги, 5

Офіційно гурт „Плач Єремії” утворений в лютому 1990 року в театрі пісні „Не журись”, проте найбільш стабільні його учасники - Тарас Чубай (гітара, вокал, музика) та Всеволод Дячишин (бас) грають разом ще з 1984 року. А починали новий проект гітарист Олег „Білий" Шевченко та барабанщик Мирон Калитовський, а також арфістка Аліна Лазоркіна та віолончеліст Олекса Пахолків. Через рік, на „Червоній руті” в Запоріжжі „Плач Єремії” оволодів третім місцем серед рок-виконавців.

Записаний в 1993 році перший офіційний альбом гурту – „Двері, які насправді є” зняв з гурту звинувачення в подібності до „Джетро Талл”. За підсумками року „Плач Єремії” визнаний кращим концептуальним рок-гуртом в країні, а на Західній Україні команда взагалі вважається культовою. В тому ж 1993 році в „Плачі Єремії” в черговий раз помінявся гітарист - Віктора Майського замінив Олександр Мороко, врешті на соло-гітарі довелося грати самому Чубаєві (не вивчишись на скрипаля, він закінчив консерваторію по класу альта), восени 1994 року з’явився новий барабанщик Олександр Каменецький.

На початку 1995 року побачив світ другий альбом гурту „Най буде все як є”, тиражований через рік МО „Гарба”. Завдяки цій роботі літом 1996 року „Плач Єремії” отримав „Золоту Жар-птицю” Таврійських Ігор як кращий рок-гурт України. Натомість музиканти приступили до запису відразу двох альбомів – „Dіe grossen zіzzen” та „Увійди до хати мовчки...”. Проте через рік побачив світ тільки один – „Хата моя” – „Плач...” різко вбавив свою активність.

Ще через рік лейбл „Caravan CD” випродукував на CD збірник найкращих пісень гурту – „Добре”, а восени 99-го вийшли максі-сінгли з випадкових записів 1995-98 років „Я піду в далекі гори” та „Як я спала на сені”. В 1999-2000 рр. Чубай, що саме перебрався на помешкання до Києва, записав у супроводі гурту „Скрябін” альбом різдвяних пісень „Наше Різдво” та альбом пісень вояків ОУН-УПА „Наші партизани”.

В грудні 2002 року, в серії „Українська колекція”, лейбл „Атлантік” випустив CD-збірник кращих записів гурту „Рок легенди України - Плач Єремії”. Ще в лютому 2002-го Чубай за участю рештків „Плачу Єремії”, камерного „Стрих-оркестру” та ще купи сесійних музикантів, записав у Львові низку пісень Володимира Івасюка. Дещо невдало зведений в кінці року, у власній студії Чубая в Києві, альбом „Наш Івасюк” навесні 2003-го випустив лейбл „Атлантік”. Але кар’єра на цьому не закінчується, тому далі буде...

Gorod.dp.ua на Facebook.


SV  (22.05.10 10:33): Бомба!!! Концерт - СУПЕР!!! Столько драйва, позитивных эмоций! Rock Forever! !! :))) Відповісти | З цитатою
Макс  (20.05.10 13:07): А - "Onyx" співатиме про переваги чорної раси над білою лише 26 травня:). Я помилився... А що значить - "не з наших..."? Хлопці гарно співають і їх політична позиція - це їх політична позиція. Не подобаються тексти про фашизм - повертаюся до концерту "Onyx". До того ж, люди співають про свою війну, в якій вони захищали свою землю і від червоних і від коричневих (хоча до 1933 року націонал-соціалісти також офіційним кольором визнавали червоний). Як приклад - Колпівська республіка... Але щоб я не говорив, мої слова сприймуть як пропаганду. Хоча, пане Треш, саме Ви і є жертвою пропаганди... Відповісти | З цитатою
трэш  (20.05.10 10:27): Макс , Ты не за наших, что-ли? Посмотри, одни названия чего стоят: \ "альбом песен воинов ОУН-УПА \" Наши партизаны \ "! Так скоро и Шухевича с Гитлером героями признаешь. Это-ж скрытая пропаганда. Відповісти | З цитатою
Макс  (19.05.10 17:01): А до чого тут Тернопіль? Гурт зы Львову.. \"Onyx\" співав про \"вбий білу паскуду чорний брате, щоб ми жили добре...\" - і нічого, покатався країною і у нас в місті виступав... Відповісти | З цитатою
тоже рокер  (19.05.10 16:55): А мне нравится Відповісти | З цитатою
рокер  (19.05.10 15:45): Йо! Галициянты з милициянтамы и автивкамы прыйихалы! Ошиблись хлопци, Тернополь в другой стороне. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (16)

•  Суд зобов’язав мерію Дніпра зберегти історичну будівлю Палацу профілактики (12)

•  В Україні з липня планують збільшити вартість бензину та дизелю (12)

•  Стеллу «Дніпро» знесуть, проте нову встановлювати не будуть. Чому? (7)

•  Метрополітен Дніпра проведе консультації з підрядниками для добудови 3 станцій (7)

•  У Дніпрі відкрився вечірній базар у дворі старого цирку біля Центрального ринку «Озерка» (5)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)

•  На Дніпропетровщині в наслідок аварії за участю «ЗАЗ» та «Daewoo» є загиблий та постраждалі (5)

•  Сімейний лікар має до 2000 пацієнтів: ситуація на Дніпропетровщині (5)

•  До України повертається пил з Сахари (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті