Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 21 октября 2024
10:32

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Украине впервые вернули слух абсолютно глухому человеку

2:33 / 6.58 Mb
Повернення слуху абсолютно глухій людині. Сьогодні таку операцію уперше на пострадянському просторі провели у Дніпропетровську. Першою пацієнткою стала 34-річна жінка. Під час операції імплант їй вживили лише в одне вухо, але завдяки електричним імпульсам, вона чутиме обома - переконують лікарі.

Кому першому встановити унікальний імплант - медики обмірковували кілька тижнів. На черзі 60 хворих, та обирати вирішили з-поміж двох малозабезпечених. Першим оглядаюсь слюсаря Андрія.

Його стан не критичний, вирішують хірурги. І зупиняються на Ірині. Жінка втратила слух після тяжкої хвороби. Самотужки оплатити вартість імпланту - тридцять тисяч євро - їй не по кишені: вона працює прибиральницею і сама виховує дитину. Жінка впевнена - після операції у неї буде нове життя.

Ірина Твердохліб, пацієнтка:

- Я за професією режисер, і тому, я вважаю, коли слух восстановится, я буду працювати за спеціальністю - а це саме основне.

Під шкіру на голові їй встановлюють спеціальний електронний пристрій завбільшки з пігулку. Він стоятиме лише під одним вухом. Але чути пацієнтка зможе обома.

Володимир Березнюк, завідувач кафедрою ЛОР-хвороб Дніпропетровської обласної лікарні:

- Электрод вставляется во внутреннее ухо, который подает туда электрический импульс. Он переходит в нервный и по нервам доходит до коры головного мозга, и человек получает слуховые ощущения.

Засвоїти технологію проведення операції українським колегам допомагає керівник французької лор-кліники.

Крістоф Вінсент, хірург-отоларинголог (Франция):

- Щорічно в своїй клініці я роблю близько сотні таких операцій. Найскладніше те, що у кожного пацієнта індивідуальна анатомія вуха, і справу вирішують десяті частини міліметра.

Наталя Грищенко, кореспондент:

- Ця складна операція триватиме чотири години. Після неї слух до пацієнтки повертатиметься поступово. Організм повинен адаптуватись до імпланту.

Операція минула успішно. Вже завтра жінка чутиме, як зачиняються двері, а за півроку - в Ірини буде слух здорової людини, кажуть медики. Протягом найближчих місяців такі операції планують проводити і дітям.

Валентина Гінзбург, начальник Головного управління охорони здоров'я Дніпропетровської обл.:

- Чим раніше проведена корекція слуху методом кохлеарної імплантації, тим адекватніше, швидше буде адаптуватись дитина. Уже придбали саме такі кохлеарні імпланти.

Повернути слух - завдяки новій технології - до кінця року планують тринадцятьом маленьким дніпропетровцям.

Gorod.dp.ua на Facebook.


как это было  (15.06.12 18:45): Пациенту вслух назвали сумму за обследование. От шока он начал слышать, но тут же онемел. Ответить | С цитатой
111  (15.06.12 14:37): дочери моей знакомой ( девочка глуха с рождения) установили аппарат на одно ушко. это здорово что малышка сейчас учится воспринимать все звуки и развивается вместе со сверстниками. имплантация за счет гос средств - бесплатно для родителей, потянуть полную стоимость они тоже не смогли бы. спасибо нашим хирургам и побольше бы средств от государства для решения проблем деток. Ответить | С цитатой
Без политики  (15.06.12 14:33): Жаль, что из разряда фантастики - всем слух не вернуть "завдяки новій технології", нужны более радикальные методы восстановления "слуха". Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
ag_silver  (15.06.12 13:52): Дай Бог здоровья и долголетия профессору Березнюку В.В. Мне он восстановил слух (с 0 до 60% на одном ухе и с 60% до 90% на другом) более 20 лет назад, когда я был еще молодым студентом, а он молодым врачом, кандидатом мед. наук. Конечно тогда были другие методики, но они помогли и до сих пор помогают тысячам людей, которых он излечил за свой многолетний труд. Благодаря ему я живу полноценной жизнью, имею слух, конечно не 100%, но для нормальной жизни достаточным. Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
лет дворцу культуры «Шинник»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте