Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 28 травня 2024
22:47

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Євросоюз та ПРООН допомагають у розвитку селам Дніпропетровщини

Євросоюз та ПРООН допомагають у розвитку селам Дніпропетровщини
Дніпропетровську область з робочим візитом відвідала керівник відділу з розвитку громад центрального офісу спільного проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» Олена Рудич (м. Київ).

- На Дніпропетровщині спільний проект ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» реалізується з 2008 року. Це один з перших і основних наших проектів, який спрямований на активізацію та об'єднання громад області з метою вирішення першочергових проблем їх територій, - говорить голова обласної ради Євген Удод. - По завершенню першого етапу проекту в Дніпропетровському регіоні було створено близько 200 організацій на територіях сільських і селищних рад, і сьогодні вони вже можуть вирішувати свої питання самостійно. Обласна рада і в першій, і в другій фазі активно підтримує всі громади, зокрема, виділяючи співфінансування з обласного бюджету в розмірі понад 2 млн. грн. щорічно

Влітку 2011 року в Україні завершилась реалізація першого етапу проекту підтримки сіл та селищ «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» (МРГ-I) . Після підбиття підсумків трирічної роботи, Дніпропетровська область була визнана керівництвом проекту одним з найкращих партнерів.

Позитивними результатами впровадження першого етапу проекту на Дніпропетровщині стали відремонтовані дитячі садки і школи, оновлені фельдшерсько-акушерські пункти, проведені водопроводи тощо. За словами керівника відділу з розвитку громад проекту ЄС та ПРООН в Україні Олени Рудіч, це один з найкращих показників в Україні.

У 2011 році для участі у ІІ фазі проекту шляхом конкурсного відбору на Дніпропетровщині було визначено 9 районів (Томаківський, Павлоградський, Васильківський, Нікопольський, Верхньодніпровський, Магдалинівський, Солонянський, Межівський та Апостолівський). На їх території до кінця 2013 року планується реалізувати 40 проектів. Минулого року до їх числа приєдналося ще 4 райони нашої області (Криворізький, Царичанський, Петропавлівський і Покровський), але вже на умовах використанні попереднього досвіду.

Минулого року голова представництва Європейського Союзу в Україні Жозе Мануел Пінту Тешейра і Постійний представник ПРООН в Україні Олів'є Адам перебували з офіційним візитом на Дніпропетровщині. Після ознайомлення з роботою області в рамках проекту, вони прийняли рішення надати Дніпропетровському регіону ще три додаткові проекти, один із яких – створення кооперативу у Петриківському районі.

Метою робочого візиту Олени Рудич стало ознайомлення з ходом реалізації мікропроектів в громадах Покровського та Петриківського районів, вивчення становлення кооперативів на території Дніпропетровської області, надання допомоги щодо створення кооперативу в Петриківському районі. Під час перебування на Дніпропетровщині керівник відділу з розвитку громад побувала у с. Андріївка, на території якого розташований кооператив «Добробут Андріївки», і у демонстраційному тренінговому центрі в с. Олександрівка Покровського району.

Gorod.dp.ua на Facebook.


ночной дозор  (10.04.13 15:58): Что хорошего и когда наши люди имели от Запада? Не Наполеон ли тут хозяйничал во времена оно? Не Гитлер ли здесь в 41-м проводил евроинтеграцию? Слава Великому Сталину - не вышло. Не в 30-е ли годы та же антанта отказалась покупать у СССР продукты его основного экспорта - лес, нефть, чтобы он смог закупить у буржуев технологии, станки, оборудование для индустриализации? Шутка ли сказать, отказались даже за... ЗОЛОТО!! А только за ЗЕРНО!! Чтобы вызвать (что и произошло) голод в нашей стране!
И кто-то еще верит этим волкам в овечьих шкурах?
Відповісти | З цитатою
Ну-ну  (09.04.13 15:34): "Евросоюз рекомендовал Латвии закупить для свиней специальные игрушки. Зачем? То-то и оно – вдохните воздуха в грудь… Перед тем как зарезать свинью, она должна со своими игрушками поиграть. У зарезанной во время игры с евросоюзными побрякушками свиньи мясо более «кошерное». Кошерное не для евреев, а для Евросоюза. Свинья не успела испугаться мужика с ножом, который подкрался к ней сзади, когда она искренне баловалась с надувным поросёночком»
«В советское время яблоки отличались от груш… по вкусу! Сегодня в Латвии огурцы от помидоров можно отличить лишь по цвету. Выданы инструкции, как должна выглядеть морковка, выращенная на латвийских полях. [..] Слава богу, всё это начинает бесить самих латышей! И они правы. Почему какие-то евросоюзные кабинетные прыщи должны потомственным земледельцам указывать, какую можно морковку выращивать, а какую нельзя?» (из блога М. Задорнова).
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
333  (09.04.13 14:06): Американская администрация помощи (англ. American Relief Administration, ARA) — формально негосударственная организация в США, существовавшая с 1919 года до конца 1930-х годов, активную деятельность вела до середины 1920-х годов. Первоначально в её задачи входило осуществление плана американского правительства по «остановке большевизма в странах Европы посредством продовольствия, поскольку большевизм — это голод и хаос (Вудро Вильсон)». Другой задачей была квотированная продажа продовольствия и товаров, накопленных в США в качестве военных запасов, с целью избежания обрушения цен на него" (Википедия) Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
да  (09.04.13 12:46): Африке они тоже помогают... Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (16)

•  Суд зобов’язав мерію Дніпра зберегти історичну будівлю Палацу профілактики (12)

•  В Україні з липня планують збільшити вартість бензину та дизелю (12)

•  Метрополітен Дніпра проведе консультації з підрядниками для добудови 3 станцій (7)

•  Стеллу «Дніпро» знесуть, проте нову встановлювати не будуть. Чому? (7)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)

•  На Дніпропетровщині в наслідок аварії за участю «ЗАЗ» та «Daewoo» є загиблий та постраждалі (5)

•  Сімейний лікар має до 2000 пацієнтів: ситуація на Дніпропетровщині (5)

•  У Дніпрі відкрився вечірній базар у дворі старого цирку біля Центрального ринку «Озерка» (5)

•  На вулиці Володимира Винниченка застосували нові підходи до якісної зміни вуличного середовища (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
будинків ОСББ та ЖБК оновлені у Дніпрі у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті