Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 28 апреля 2024
22:13

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Уряд планує реконструювати Бузько-Дніпровсько-лиманський канал, — Олександр Вілкул

Уряд планує реконструювати Бузько-Дніпровсько-лиманський канал, — Олександр Вілкул
Уряд для розвитку портової галузі оновлює флот. Потягом 2012-2013 років вже придбано 6 сучасних суден, зокрема, в порту «Южний» почали працювати 2 морські буксири, Маріупольський порт придбав 1 судно-днопоглиблювач, а Державне підприємство «Дельта-лоцман» отримало 2 лоцманських катери та 1 судно-днопоглиблювач, на якому сьогодні було піднято прапор України. Нове судно отримало ім’я «Інгульський».

«Завдяки таким суднам, як «Інгульський» зменшуються витрати на проведення робіт з днопоглиблення судноплавних каналів у середньому на 35%», - сказав Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул на урочистій церемонії в Миколаєві.

Урядом планується реконструкція Бузько-Дніпровсько-лиманського каналу. Мета - підвищення його пропускної спроможності для завантаження суден «хендімакс» (дедвейт 50 тис. тон) та «панамакс» (дедвейт 70 тис. тон). Зараз для проходу цим каналом судна можуть завантажувати лише близько 45 тис. тон.

«Це - інфраструктурний проект загальнодержавного значення. Його реалізація стане можливою лише за наявності таких спеціалізованих суден, як «Інгульський», - сказав Олександр Вілкул.

Для подальшого розвитку судноплавних каналів та акваторій портів галузь потребує серйозних інвестицій. Вони можуть бути залучені тільки в співпраці з приватними інвесторами. Для цього було прийнято Закон України «Про морські порти» і розпочато модернізацію портової галузі. Ії важливою складовою є також розвиток наземного транспорту – автомобільного та залізничного.

«Модернізація портів та оновлення флоту створює нові якісні робочі місця, є основою для зростання заробітних плат працівників портів та підвищує логістичний потенціал України. За прогнозами експертів до 2027 року обсяг вантажопотоку через українські порти може бути збільшено на 50 млн. тон – з 160,6 млн тон до 210,6 млн тон»,- сказав Олександр Вілкул.

Також Олександр Вілкул під час робочого візиту до Миколаєва провів нараду за участю міністра інфраструктури Володимира Козака щодо розвитку транспортного комплексу Миколаївської області.

Довідка:

Судно «Інгульський» призначено для виконання днопоглиблювальних робіт. Загальна довжина 60 м, потужність головних двигунів 2 по 300 кВт. Бункер для ґрунту завантажується за допомогою ґрунтоприймачів, а також грейферу - з обох бортів. Розвантажується: на підводні місця звалища ґрунту - через донні люки; на берегові гідровідвали - методом рефулювання - через плавучий та береговий розвантажувальний пульпопровід (довжина пульпопроводу – 600 метрів) та методом рефулювання «Rainbow» - через носове сопло для випуску струменю пульпи.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (15)

•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (15)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (14)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (10)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вже збудований водогон Хортиця - Марганець хочуть витратити ще 2 мільярди гривень (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн финансовой помощи для полиции Горсовет выделил в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте