Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
07:51

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Громадські організації готові прийняти актавну участь у суботнику

Громадські організації готові прийняти актавну участь у суботнику
Євген Удод: «Важливо, щоб кожен свідомий громадянин відчував себе причетним до порядку та чистоти не лише у своїй домівці, а й взагалі у області».

Про це голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод заявив під час прес-конференції, присвяченій проведенню суботника, який відбудеться 20 квітня 2013 року. Участь у прес-конференції також координатор об'єднання національно-культурних товариств «Єдність» Олексій Лазько, депутат міськради, член ради громадського Союзу «Наш дім – Дніпропетровщина» Анжеліка Пилипенко та президент Асоціації футбольних вболівальників Михайло Масалов.

- Основний акцент під час масового прибирання буде зроблено на прибиранні внутрішньоквартальних територій та дворів. Важливо, щоб кожен свідомий громадянин відчував себе причетним до порядку та чистоти не лише у своїй домівці, а й взагалі у області. Ми об'єднуємо наші зусилля, щоб Дніпропетровщина стала чистішою!, - наголосив Євген Удод.

Завдяки зусиллям Євгена Удода створено робочу групу, до складу якої входять представники організацій співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), органів самоорганізації населення (ОСН), громадські організації, а також Асоціації футбольних вболівальників.

- Понад 2000 небайдужих жителів Дніпропетровщини вже відгукнулися на наш заклик й готові взяти участь у суботнику. Обласна рада забезпечить учасників заходу необхідним інвентарем. Цей суботник не є примусовим, він лише для тих, хто відчуває свою відповідальність за рідне місто, район, двір, - зазначає Євген Удод.

У кожному районі вже є координатор, який визначає локацію прибирання, місце зборів, а також кількість необхідного інвентарю.

- Представники органів самоорганізації населення та організації співвласників багатоквартирних будинків з радістю братимуть участь у суботнику. Ми вдячні Дніпропетровській обласній раді за надання техніки та інвентарю, - сказала Анжеліка Пилипенко.

- Разом з Євгеном Удодом ми активізували співпрацю з національно-культурними спілками. Завдяки нашим зусиллям, у Дніпропетровському регіоні встановилися міцні дружні стосунки, що базуються на толерантності та національному мирі. На суботник представники 15 національно-культурних товариств області вийдуть одним дружнім колективом для важливої кожному справи, - говорить Олексій Лазько.

Однією з-поміж громадських організацій, які погодили свою участь у суботнику стала Асоціація футбольних вболівальників Дніпропетровської області. Колектив прибиратиме територію однієї зі спортивних шкіл міста.

- Для асоціації це перший досвід. Ініціатива Євгена Удода корисна не лише для чистоти наших вулиць, але й для згуртування людей та для підтримки здорового способу життя, оскільки прибирання – це також і фізичні вправи на свіжому повітрі, - зауважує президент асоціації Михайло Масалов.

З питань щодо проведення суботника всі бажаючі взяти в ньому участь можуть звертатися за номером «гарячої лінії»: (056) 742-84-97.

На початку квітня Аналітичне бюро «Система» провело соціологічне дослідження (структуроване інтерв'ю) «Ставлення жителів Дніпропетровська до міського суботника». У ході дослідження було опитано 1050 мешканців міста. Вибірка формувалася за квотним принципом (статево-вікові показники і місце проживання респондентів).

На запитання «Як Ви ставитеся до практики проведення щорічних загальноміських суботників?» були отримані такі відповіді:

31,4% респондентів висловили позитивне ставлення до проведення суботника: «Це необхідний і корисний захід»;

23,1% висловилися так само позитивно, але відзначили, що «такі заходи потрібно проводити не один, а декілька разів на рік»;

21,5% продемонстрували байдужість: «ідея хороша, але люди здебільшого байдужі до цього заходу» і «починання позитивне, але попередні суботники були погано організовані»;

7,2% респондентів висловили негативне ставлення: «Це не актуально сьогодні. І реальних результатів не буде ».

16,8% з різних причин не змогли визначити своє ставлення до проведення суботника: «мене ці заходи не торкнулися», «я не знаю про такі заходи».

Gorod.dp.ua на Facebook.


sos  (19.04.13 04:39): levanevskaya dom 9. OHEN MNOGO MUSORA. KOHMAR. POMOGITE. Відповісти | З цитатою
Митяй  (18.04.13 09:55): Если добровольно, то пожалуйста приходите и работайте, а если принудительно, то согласно действующему законодательству к неоплачиваемым общественным работам могут привлекаться граждане, находящиеся в очереди на получение бесплатного жилья. Відповісти | З цитатою
ROOMSTER  (17.04.13 20:58): Нужно провести субботник в райне ж\м Красный камень, Комунар - на прибрежной зоне Днепра! Відповісти | З цитатою
Георгич  (17.04.13 13:38): Очень нужное и полезное дело. Плохо, что за прошедшие годы независимости, о таких мероприятиях забыли. В результате выросло целое поколение потребителей, которые не умеют отдыхать активно и пытаются пропагандировать свои несостоятельные и несформированные взгляды на жизнь. Особенно полезно проведение субботников для молодёжи. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Dmitrij01  (16.04.13 21:28): Интересно, а когда и где проводился опрос, на котором фактически 75%-91,8% - непротив в свой віходной поишачить на капиталистов?
Ребята! долой кабальный труд лохов!
Да здравствует цивилизованная двойная оплата за работу в выходной.
Да здравтсвует Всеукраинский капиталистический субботник!
Ахметов, Фирташ и прочие буржуи! даёшь внеубджетное финансирование двойной оплаті участникам субботника!
Відповісти | З цитатою
Дядя Гена  (16.04.13 20:58): Снова на шаббат плевать Відповісти | З цитатою
Саша  (16.04.13 20:30): Ага,прям с удовольствием!"Да заставили нас,как и учавствовать во всяких акциях,особенно по субботам.Триста лет мне этот субботник не впал,пусть эти свиньи-жители хоть зас..уться!Не успеешь убрать,как тут же какая-то ско.тина бумажку бросит.Таких бы лучше б на субботник отправляли! Відповісти | З цитатою
вр  (16.04.13 19:18): Копать метро!!!Толстый Вилкул понт прогнал, а за базар надо отвечать! Відповісти | З цитатою
ВИА  (16.04.13 16:08): Где деньги, Зин?
Почему бы просто не оплатить фирме, занимающейся подобной деятельностью и проконтролировать исполнение.
Неужели в Нью-Йорке или Гамбурге так же собирают народ на бесплатный труд?
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
den  (16.04.13 15:16): пишите правельно!!!
Общественным организациям приказали принять активное участие в субботнике
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті