Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вт, 30 апреля 2024
20:10

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Упродовж першого півріччя 2013 року до відповідальності притягнуто 41 посадовця

Упродовж першого півріччя 2013 року до відповідальності притягнуто 41 посадовця
Упродовж першого півріччя 2013 року за результатами проведених перевірок прокуратури Бабушкінського району м. Дніпропетровська в порядку нагляду за додержанням та застосуванням законів внесено 38 документів прокурорського реагування, за якими за допущенні порушення законодавства до дисциплінарної відповідальності притягнуто 41 посадовець органів державної, виконавчої влади та місцевого самоврядування, з них 18 службових осіб контролюючих органів.

За результатами розгляду документів прокурорського реагування працівникам підприємств району відшкодовано заборгованість із виплати заробітної плати понад 7,4 млн. грн. Загалом у різних сферах за актами прокурорського реагування відшкодовано 13,4 млн. грн.

Під час перевірок прокуратурою особлива увага приділялась забезпеченню конституційних засад підприємницької діяльності суб'єктів господарювання контролюючими та правоохоронними органами, за допущені порушення законодавства у цій сфері до дисциплінарної відповідальності притягнуто 11 посадовців цих органів.

У зв'язку з цим, у прокуратурі району функціонує телефон «гарячої лінії» (744-69-76), на який за цей час поступило 2 повідомлення директорів суб'єктів господарювання щодо незаконного втручання в їх підприємницьку діяльність співробітниками районного відділу органів внутрішніх справ, проведення ними безпідставних перевірок. За поданням прокурора винні у порушенні законодавства міліціонери притягнуті до дисциплінарної відповідальності.

Слідчими прокуратури до суду направлено кримінальне провадження за ознаками ч. 4 ст. 191 КК України стосовно службової особи державного закладу освіти за фактом привласнення та розтрати грошових коштів закладу у великих розмірах. Збитки встановленні у ході розслідування, спричинені державному закладу, відшкодовано у повному обсязі.

Крім цього, за ознаками ч. 3 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України слідчими прокуратури до суду направлено кримінальне провадження стосовно співробітника районного відділу органів внутрішніх справ за фактом скоєння ним службового підроблення та зловживання службовим становищем під час притягнення громадян до адміністративної відповідальності.

Скеровано до суду кримінальне провадження стосовно директора приватного підприємства за фактом грубого порушення ним законодавства про працю під час не оформлення трудових відносин із працівником підприємства, за ознаками ч. 1 ст. 172 КК України.

За результатами розгляду складеного прокурором району протоколу про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого Законом України «Про засади запобігання і протидії корупції» Бабушкінським районним судом м. Дніпропетровська до адміністративної відповідальності за ознаками ст. 172-2 ч.1 КУпАП притягнуто службову особу закладу охорони здоров'я за отримання ним неправомірної вигоди в своїх інтересах, на теперішній час вказана особа звільнена з займаної посади.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн финансовой помощи для полиции Горсовет выделил в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте