Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
11:32

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У П’ятихатському районі готуються до опалювального сезону

У П’ятихатському районі готуються до опалювального сезону
1 вересня розпочинається новий навчальний рік. До початку нового навчального року в школах та дитсадках регіону проводяться ремонтні роботи, благоустрій територій та оновлюється матеріально-технічна база.

Анатолій Крупський особисто перевіряє готовність освітніх закладів до початку навчального року, особливо – до опалювального сезону. Минулого тижня Анатолій Крупський перевірив готовність шкіл та дитсадків у Верхньодніпровському районі. Цього разу він здійснив робочу поїздку до П’ятихатського району, де на базі П’ятихатської загальноосвітньої школи № 2 провів нараду.

В цілому до опалювального сезону школи області готові на 92%, дитячі садки – на 95,7%. Зокрема, школи П’ятихатського району підготовлені на 97,1%, а дитсадки – на 100%. Це один з найвищих показників готовності закладів освіти у регіоні.

«До початку нового навчального року залишилося декілька тижнів. В школах області завершуються ремонтні роботи, ведеться підготовка класів та кабінетів. Вимога до всіх одна – школи та дитсадки мають буди комфортними та затишними, а під час опалювального сезону в них має бути тепло», - сказав Анатолій Крупський. Він також додав, що паралельно з підготовкою до зими в школах області ведеться підготовка змісту освітнього процесу. Зокрема, у цій роботі мають бути враховані уподобання дітей та їх схильність до творчості. «Для нашого підростаючого покоління в закладах освіти організовуються різноманітні гуртки та секції. Це допоможе їм у майбутньому реалізувати свій потенціал», - наголосив Анатолій Крупський.

Як доповів директор департаменту освіти і науки Олександр Демчик, у П’ятихатському районі функціонують 55 закладів освіти: 21 дитсадок, 4 навчально-виховні комплекси, 28 шкіл, 1 позашкільний навчальний заклад та 1 дитяча юнацька спортивна школа. Всі загальноосвітні навчальні заклади повністю забезпечені комп’ютерними класами та підключені до мережі Інтернет – 100%. У секціях та гуртках позашкільної освіти займається 1806 дітей. У дитячо-юнацькій спортивній школі займається 420 дітей.

Анатолій Крупський оглянув П’ятихатську загальноосвітню школу № 2. Як повідомив директор школи Ігор Буряк, цей навчальний заклад здійснює підготовку школярів за філологічним, математичним, біотехнологічним напрямами. Також вчителі школи працюють над темою «Творчий пошук педагога – запорука розвитку інноваційної особистості». Заклад бере участь у обласних, всеукраїнських та міжнародних проектах: школа-новатор; «Вплив єдиного освітнього простору та Інтернет-технологій на становлення інноваційної особистості ХХІ століття та визначення їх складових».

Учні школи є призерами Дніпропетровського відділення Малої академії наук України з екології та біології; переможцями ІІІ туру Всеукраїнських олімпіад з російської мови, історії та біології; всеукраїнських, обласних та районних конкурсів творчого спрямування.

«Творчий розвиток дитини займає важливе місце в освітньому процесі», - сказав директор школи Ігор Буряк. Він зазначив, що для розвитку творчого потенціалу кожної дитини у школі працюють гуртки: «Редактор», «Психолог», «Вокальний», «Казкотерапія», «Військово-патріотичне виховання» та інші. Учні школи навчаються у П’ятихатській школі мистецтв, займаються у спортивних секціях Дитячо-юнацької спортивної школи, активні учасники обласних, всеукраїнських та міжнародних змагань.

Gorod.dp.ua на Facebook.
ФОТО:

   


Украина  (15.08.13 09:31): Российская таможенная служба остановила весь украинский экспорт на неопределенное время и потребовала от премьер-министра Николая Азарова разрешить эти проблемы.

Вилкуленок, Удоденок, Куличенок - рулят. Стране = ЖОПА!
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті