Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 08 июля 2024
14:49

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Олександр Вілкул: Відновлення економіки Європи – спільна справа

Олександр Вілкул: Відновлення економіки Європи – спільна справа
«Відновлення економіки Європи – спільна справа. І інтеграція в цей процес України – 46 мільйонної європейської країни - створює нові можливості для цього. Потрібні єдність і скоординовані зусилля всіх держав нашого континенту - як тих, які вже є членами Євросоюзу, так і тих країн, які поки перебувають поза його межами», - про це сказав Віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул, виступаючи на відкритті XXIII Економічного Форуму під назвою "Перспективи нового світового порядку" у місті Криниця-Здруй в Польщі.

Він зазначив, що «Інтеграція України в ЄС - головний зовнішньополітичний пріоритет. Вона відбувається на основі спільних цінностей та прагматичного підходу».

«Поле для нашої спільної праці - практично необмежене. Це - проекти в економіці та сфері інвестицій. Розвиток регіонального та прикордонного співробітництва. Це - Дунай, Чорне море, Балтика та Адріатика. Це - енергетична безпека, від якої залежить добробут усієї Європи; транспортна інфраструктура, що пов'язує Захід і Схід, Північ і Південь нашого континенту. Сільське господарство. Впровадження кращих практик регіонального правління, приведення українського законодавства до європейських стандартів. Це нові можливості для розширення ринку збуту продукції. Освітні, наукові та культурні ініціативи; туризм і розвиток безпосередніх контактів, дружніх взаємин між нашими громадянами і між нашими народами», - сказав Олександр Вілкул.

«Очікується, що саме у Вільнюсі на саміті «Східного партнерства» у листопаді Україна та Євросоюз підпишуть історичний документ – Угоду про асоціацію та створення поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі. Цінність Угоди не лише в тому, що вона допоможе Україні зробити ще один крок у модернізації соціально-економічного життя відповідно до європейських стандартів. Але й у тому, що вона відкриє Європейську Україну для Об'єднаної Європи», - сказав Олександр Вілкул.

Зараз ведеться інтенсивна робота щодо забезпечення підготовки підписання Угоди про асоціацію. Саме за останніх три роки під керівництвом Президента Віктора Януковича Україна досягла вагомих результатів в стосунках із Євросоюзом.

Віце-прем'єр-міністр зазначив, що Україна високо цінує підтримку Польщею євроінтеграційних прагнень України, та розраховує, що її авторитет в ЄС допоможе із підписанням Угоди про асоціацію.

«Євросоюз для українців є прикладом політичного, економічного й соціального успіху. Об'єднана Європа є чітко задекларованим цивілізаційним вибором України», - сказав Олександр Вілкул.

Окрім цього, Віце-прем'єр-міністр торкнувся теми взаємодії із СНД та Митним Союзом. Він зазначив, що в сучасних умовах для різних країн можуть бути запропоновані різні формати взаємодії із інтеграційними об'єднаннями, які залежать від структури економік та інтересів сторін.

«Україна враховує величезний і традиційний для українських виробників ринок країн СНД. Важливим для нас є пошук взаємоприйнятних форм співробітництва з Митним союзом. Ринок країн цього об'єднання є традиційним і важливим для українських експортерів. Товарообіг України з країнами Митного союзу на сьогоднішній день складає більше 60 млрд. доларів США», - сказав він.

Також, в рамках Форуму на панельній дискусії «Реформа системи територіального самоврядування в Україні», Віце-прем'єр-міністр підкреслив, що підвищення ефективності управління регіонами у відповідності з кращими світовими практиками є важливою частиною євроінтеграції України.

Олександр Вілкул зазначив, що на рівні регіонів євроінтеграція відбувається дуже активно.

«Впровадження Україною положень Європейської хартії є однією з вимог ЄС щодо підписання Угоди про асоціацію. Зокрема, це стосується прийняття нової Концепції реформування місцевого самоврядування. В Україні розроблено проект нової Концепції. Наразі триває етап її широкого обговорення», - сказав Олександр Вілкул.

Планується, що обговорення Концепції нової системи місцевого самоврядування буде закінчено 1 жовтня. Тобто – саме напередодні Вільнюського саміту ЄС в листопаді.

Віце-прем'єр-міністр запросив присутніх на обговоренні керівників європейських регіонів взяти участь у колегіях Міністерства регіонального розвитку України для обміну досвідом щодо реформування системи місцевого самоврядування у своїх країнах, та зміцнення міжрегіональних відносин.

В рамках Форуму Олександр Вілкул провів зустрічі із Віце-прем'єр-міністром, міністром економіки Республіки Польща Янушем Пєхочінським, Прем'єр-міністром Латвії Валдісом Домбровскісом, Головою польської частини Українсько-польської торговельної палати, колишнім Міністром економіки Польщі (у 2001-2005 рр.) Яцеком Пєхотою, та ще низкою європейських політиків та експертів.

Також Олександр Вілкул виступив на відкритті Форуму молодих лідерів у місті Новий Сонч.

Gorod.dp.ua на Facebook.


мда  (15.09.13 19:04): Ч*мо! Забери свой Севертранс из Днепропетровска! Ответить | С цитатой
Митяй  (04.09.13 18:34): Они хотят нашим трудом "відновити Європу"! Можем повторить вариант 1945, но в качестве отступающих опять должны быть олигархи и их карманные партии (батькивщина, ПР, свобода и пр.). Ответить | С цитатой
Alex  (04.09.13 14:58): господин Вилкул Вы дебил или олигофрен? Или вы думаете что все вокруг дебилы? Ответить | С цитатой
Дядя  (04.09.13 14:28): Да уж, якщо наши "проФФесіонали" візьмуться ще за економіку Європи, то хана буде й економиці й Європі. Про інтенсивність та вагомі результати в стосунках з ЄС це взагалі жерсть - напевно це і про Харківські угоди, і про статус спостерігача в МС, і про відмову від НАТО, і про "чесні" вибори, і про Тимошенко, і про еконмічні реформи, і ще багато про що, чого від нас вимагає Європа, щоб ми були хоч якось схожими на цивілізованих людей. Ответить | С цитатой
Кадровик  (04.09.13 13:23): Странно, что тему не закрыли для свободного обсуждения! Я вот думал-думал и пришел к выводу, что у меня нет никаких общих ценностей с так называемой Эвропой. И вообще, эвропейцы, их порядки и обычаи мне кажутся отвратительными. Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
LOKI  (04.09.13 12:35): No comments! Ответить | С цитатой
Сема  (04.09.13 11:43): Ну все, мужики! Звездолет "Вилкул" выходит на европейскую орбиту. Будет спасать старушку Европу, выводить ее из экономического кризиса. А что я вам говорил? Вилкул - это сила!
Днепропетровска область, это не его уровень, да и Украина - не его. Ему давно пора в председатели Европарламенту.
Он там будет ветеранов Красной Армии с Днем Пабеды поздравлять.
Гы гы гы!
Ответить | С цитатой
Толпа,  (04.09.13 09:52): имейте ввиду, люди с узкими губами, хитры и коварны, доверять им могут только идиоты, у тех свои признаки, где они живут и как выглядят, вы сами знаете, будьте бдительны! Ответить | С цитатой
Адик  (04.09.13 08:54): Проблема только в том, что основной массе по__й, ибо нищие они и им нечего терять. А вот вы уж не знаете кому зад лизать, чтобы в князьях оставили... Ответить | С цитатой
Vilkind  (04.09.13 07:32): Пустите Дуньку в Европу Ответить | С цитатой
1 2
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Дніпряни жаліються на проблеми з мобільним зв’язком та інтернетом: що радять фахівці (29)

•  Невдалий маневр через знеструмлення мережі: у Дніпрі зіткнулися трамваї №12 та №16 (16)

•  У Міненерго сподіваються, що ситуація з відключеннями світла покращиться у найближчі тижні (12)

•  Чому зникає зв’язок під час відключень світла? У Дніпрі мобільні оператори дали пояснення (9)

•  Дніпрянин придумав, як зробити безкоштовні акумулятори холоду, які «врятують» холодильник (7)

•  У Дніпрі на Яворницького зіштовхнулись Ford та BMW, машина пошкодила світлофор та ледь не збила перехожу (6)

•  Інсульт «помолодшав» на 10-15 років: як мешканцям уникнути порушення мозкового кровообігу (6)

•  На Дніпропетровщині до 15 років за ґратами засуджено правоохоронця, який «зливав» представнику фсб рф паролі для проходження блокпостів (6)

•  Історія Дніпра: Де було відкрито перший критий басейн нашого міста (6)

•  У Дніпрі виявили ще один старовинний паровоз! (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте