Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
ср, 03 июля 2024
07:34

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Медаль Коперника до ювілею ДНУ

|«« «« »» »»|

Сенат Пултуської гуманітарної академії імені Александра Ґейштора вручив Дніпропетровському національному університету імені Олеся Гончара пам’ятну медаль Міколая Коперника на честь 95-річного ювілею.

З почесною місією на ювілей ДНУ з Польщі прибув проректор Пулутської гуманітарної академії доктор Кріштоф Островські. Він вручив ректору ДНУ ім. О. Гончара Миколі Полякову Золоту медаль Миколая Коперника.

Класичний український університет і гуманітарну польську академію пов’язує плідна співпраця, що розпочалася у 2008 році в рамках реалізації європейського проекту з підтримки студентської мобільності «Еразмус Мундус». У 2010 році, після успішного навчання студентів і стажування викладачів, було підписано міжуніверситетську угоду про співпрацю, яка реалізується в багатьох напрямках. Зокрема, під час зустрічі з керівництвом ДНУ пан Островські висловив пропозицію розробити спільну академічну програму з подвійного керівництва аспірантами і докторантами, що буде фінансуватися ЄС.

«В Дніпропетровському національному університеті вже є позитивний досвід подвійного керівництва аспірантами і докторантами спільно з професорами Франції, Німеччини та інших європейських країн, – зазначив ректор ДНУ Микола Поляков. – У наших науковців є багато спільних сфер наукових інтересів, яскравим підтвердженням чому є Перша українсько-польська студентська археологічна експедиція, в якій брали участь студенти і аспіранти Дніпропетровського і Вроцлавського університетів». В продовження теми доктор Островські розповів про наукові відкриття визнаної в Європі археологічної школи Пулутської академії: «Багато науковців шукали місце поховання видатного вченого Миколая Коперника, і саме археологам нашої академії у 2005 році вдалося відшукати і науково обґрунтувати знахідку цього місця. На честь цього наукового відкриття і була викарбувана Золота медаль Миколая Коперника, яку я маю за честь передати в дарунок Дніпропетровському університету».

Відкриття гранітної стели біля головного корпусу Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара стало продовженням ювілейних урочистостей до 95-річчя університету.

На місці вагомого граніту через п’ять років, тобто до 100-ліття ДНУ, є задум встановити Пам’ятний знак як символ, навколо якого у майбутньому консолідуватимуться колективи викладачів, співробітників, студентів. Пам’ятний знак буде споруджено за підсумками публічного відбору проектів на конкурсній основі та на добровільні кошти працівників і студентів. «Символічно спрямовуючи погляд у майбутнє, ми дбайливо ставимося до минулого, - урочисто звернувся до учасників та гостей церемонії відкриття стели ректор ДНУ Микола Поляков. – Оберігаємо наші надбання і святині, які у нас є. Це різноманітні наукові школи, всесвітньо відомі особистості, наукова бібліотека, яка щороку збагачується не лише вітчизняними виданнями, а й світовими; Палац студентів, у якому духовно формується майбутня еліта держави. Завдання нинішнього колективу не лише зберегти, а й примножити всі цінності. Плекати нових Героїв України, формувати особистості, які б перевершили попередників. З надією на щасливе майбутнє, з вірою в наш прекрасний багатотисячний колектив студентів, викладачів, співробітників відкриваємо сьогодні цю стелу», - наголосив ректор.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Дніпряни жаліються на проблеми з мобільним зв’язком та інтернетом: що радять фахівці (57)

•  Поліція встановила осіб, причетних до катування та незаконного позбавлення волі ексвійськового у Дніпрі (19)

•  У Дніпрі на Сонячній Набережній почали демонтувати великий логотип на 10-поверхівці (10)

•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (9)

•  Заборгували майже 1 млн грн: де у Дніпрі наступного тижня відключатимуть воду (9)

•  За розтрату 17 млн грн державного майна засуджено екскерівника інституту трубної промисловості у Дніпрі (8)

•  Світлофор не працював: у Дніпрі на Сонячній Набережній Toyota врізалась у Mercedes і той перекинувся (7)

•  Буде потрібно набратися сміливості та констатувати смерть - комерційний директор «Дніпра-1» Вʼячеслав Фрідман (6)

•  Поліцейського, який брав участь у побитті ексвійськового у Дніпрі, звільнили – ЗМІ (5)

•  На Дніпропетровщині двоє правоохоронців займалися поборами з водіїв на одному з блокпостів (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
лет дворцу культуры «Шинник»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте