Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
14:30

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Заклади освіти Кривого Рогу пройшли перевірку на готовність до осінньо-зимового періоду

|«« «« »» »»|

Дитячі садки на Дніпропетровщині мають бути затишними та теплими. Виконання цього завдання стоїть на особистому контролі губернатора Дмитра Колєснікова. Сьогодні, під час робочої поїздки до Кривого Рогу, голова облдержадміністрації перевірив готовність навчально-виховного комплексу №278 міста Кривий Ріг до опалювального сезону.

Навчально-виховний комплекс №278 було відкрито 1 червня 2013 року. Необхідність створення навчально-виховного комплексу була викликана попитом батьків, які мають дітей з особливими потребами. Зокрема, діти можуть знаходитись у закладі цілодобово. Це дозволяє зробити процес їх реабілітації та соціалізації більш повноцінним.

Для того, щоб діти відчували себе комфортно під час навчального процесу, групи та класи формуються за рішенням Криворізької зональної психолого-медико-педагогічної консультації. Наразі у закладі виховується 65 дітей дошкільного віку та 10 учнів підготовчого класу інтенсивної педкорекції. З дітьми працюють психолог, 5 дефектологів, 3 логопеди, соціальний педагог, інструктор з фізичної культури, лікар, молодший медичний персонал.

Особливими напрямами діяльності навчального закладу №278 є забезпечення якісної освіти, створення соціальних і психолого-педагогічних умов для розвитку дітей з особливими потребами, корекція психофізичних вад в умовах соціальної адаптації, усунення мовної патології дитини, забезпечення комфортного психологічного переходу між дошкільною та початковою освітою, соціально-педагогічна та медична реабілітація дітей з особливими потребами.

«Це єдиний в регіоні навчальний заклад, який займається дітьми з особливими потребами», - сказав Дмитро Колєсніков, - «тому увага до нього особлива. Але наш головний принцип ми застосовуємо буквально до кожного дитсадка області: діти мають виховуватись в теплі та затишку, вони мають отримувати повноцінну дошкільну освіту, яке сприяє ранньому розвитку та готовності навчатися в середній школі.

Губернатор підкреслив, що вимагає від керівників міст та районів, від керівників комунальних закладів чіткого виконання цих вимог. Забезпечення належних умов для освіти та виховання дітей – це пріоритет державної політики в регіоні.

Зокрема, на Дніпропетровщині дошкільною освітою охоплено 93% дітей області, а малюки до 5 років – 100%.

Gorod.dp.ua на Facebook.


йцукенг  (24.09.13 18:36): Кого ж посадят за хищение 80 объектов, состоящих в собственности городской "громады": Куличенко, Удода или Колесникова? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
нових ліфтів планують встановити у Дніпрі у 2024 році.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті