Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
19:24

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Раціональне використання енергії кожним будинком – практичний крок до енергетичної безпеки

Раціональне використання енергії кожним будинком – практичний крок до енергетичної безпеки
16 травня голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод разом з фахівцями відповідних служб провів робочу зустріч з представниками будинків Жовтневого району, які стали переможцями обласного конкурсу мініпроектів з енергроеффектівності та енергозбереження у 2014 році.

«Перемогу в обласному конкурсі ці будинки отримали завдяки своїм активним та небайдужим мешканцям, які продемонстрували готовність працювати над вирішенням актуальних проблем. Наступним кроком після перемоги має стати ефективна реалізація відповідного проекту. І тут поряд з фінансовими ресурсами мешканцям безумовно необхідна практична допомога спеціалістів в фінансовій, юридичній та технічній сфері. Тобто треба запровадити ефективну систему енергоменеджменту. Саме в цьому полягає мета сьогоднішньої зустрічі», - зазначив Євген Удод.

У Жовтневому районі переможцями конкурсу стали 11 проектів, на співфінансування яких з обласного бюджету виділено понад 400 тисяч гривень. Ці гроші будуть спрямовані на впровадження енергозберігаючих технологій, реконструкцію та модернізацію систем опалення, освітлення, вентиляції, заміну вікон та дверей у під'їздах, тощо.

У рамках зустрічі представники будинків-переможців Жовтневого району детальніше дізналися у фахівців про механізмі та умови реалізації своїх мініпроектів. Людей також цікавили питання щодо найбільш раціонального використання отриманих коштів. Євген Удод розповів учасникам зустрічі про можливості, які відкривають перед ними енергозберігаючі технології, а також про перспективи подальшої співпраці громади з обласною радою.

«Сьогодні дуже важливо забезпечити енергетичну безпеку Дніпропетровської області. Запровадження сучасних енергозберігаючих технологій в наших будинках є практичним кроком в цьому напрямку. Це – практична дія, яка принесе реальну користь кожному з нас. Раціональне відношення до використання енергії дозволить не тільки заощаджувати значні кошти, а й підвищувати комфорт життя», - підкреслив Євген Удод.

Gorod.dp.ua на Facebook.
ФОТО:


  


!!!  (23.05.14 17:04): САМОЕ ГЛАВНОЕ - НАЦИОНАЛИЗИРОВАТЬ ТО, ЧТО ПРИХВАТИЗИРОВАЛИ ОЛИГАРХИ - ПРИРОДНЫЕ РЕСУРСЫ , ТАК ЧТО ПОРА ГОСУДАРСТВУ УКРАИНА ИХ ВОЗВРАЩАТЬ ! "УДОДОВ" ВМЕСТЕ С "ВИЛКУЛЯТАМИ" ВООБЩЕ НЕ ДОЛЖНО БЫТЬ В НАШЕМ ГОРОДСКОМ УПРАВЛЕНИИ ! ИМЕННО ТАКИЕ "ХОЗЯЙСТВЕННИКИ" НЕ НУЖНЫ, А ТЕМ БОЛЕЕ, ЧТО ПР И КОММУНЯК-ОБОРОТНЕЙ, ВООБЩЕ НЕ ДОЛЖНО БЫТЬ ! Відповісти | З цитатою
СМІ  (18.05.14 18:45): Спасаючись від вигнання, Удод від петрицівкського розпису та козацьких розваг перекинувся на більш серйозну тему. В Київькому нац. університеті працює професор МАЙБОРОДА. Бандюковичі від ПР, профінансуйте з награбленого його наукові відкриття і проблем не тільки опалення у вас не буде, а може навіть отримаєте всепрощення українського народу. Відповісти | З цитатою
Вопрос  (18.05.14 17:40): А кто на фотке за спиной - Коломойский, а может привидение Маркса или энгельса ? Відповісти | З цитатою
user123  (18.05.14 06:26): Чёта на фото люди так недобро на него смотрят... Відповісти | З цитатою
берегите Природу - Мать Вашу  (17.05.14 17:37): убил бобра - спас дерево ... :) Відповісти | З цитатою
гость  (17.05.14 16:22): кабы хотели реально сделать что-то полезное, поступили бы так, как в Вольногорске: полный и повсеместный отказ от централизованного отопления и установка индивидуальных систем отопления, либо домовых систем отопления. Затраты компенсирует город. Вот это реальное дело. И платили бы не 400 грн за 2-комнатную квартиру с холодными батареями, а 150-200грн (уже по новым ценам за газ) и при этом жили в тепле. А у нас даже тем, кто сам хочет поставить индивидуальное отопление ставят палки в колеса. И это при том, что текущая цена установки и так даст окупаемость на уровне 10 лет.

Так что, спасибо за помощь, но было бы больше толку, если бы просто не мешали, не ставили запреты на отключение от централизованного отопления и т.п. А если бы реально ещё и помогли (как в том же Вольногорске) - вам бы вообще цены не было!
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Faza  (17.05.14 00:24): г-н Удод, больно часто начала сверкать ваша макушка. бегаете, распинаетесь, предлагаете... а до дела то дойдет когда нибудь??? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
VIC  (16.05.14 23:29): Экономить энергоресурсы надо, но не счет в основном населения.А насчет повышения комфорта - ну простите это просто бред сивой кобылы. Горячей воды в Днепропетровске нет ( а в Киеве и Львове почему -то есть) вот и "" комфорт жизни"" и еще неработающие лифты и прочие прелести от наших властей ... Відповісти | З цитатою
Экономия  (16.05.14 22:13): Поставте датчики движения на свет, и вам не нужен выключатель Відповісти | З цитатою
Коммунаровец  (16.05.14 21:09): На примере нашего подъезда. Пусть в зимнее время я еще как-то понимаю, но в остальное время года на лестничной площадке почти постоянно горит свет, на некоторых других этажах тоже, на первом этаже возле лифта, перед дверью подъезда. Стараюсь выключать каждый день, даже по несколько раз, но кто-то включает. И сколько таких в районе, по городу ? Это же тысячи квт в день лишних. Вот вам и еврооринтация. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років палацу культури «Шинник»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті