Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 17 июня 2024
19:11

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Розпочалося зарахування до ДНУ

Розпочалося зарахування до ДНУ
У Дніпропетровському національному університеті імені Олеся Гончара оприлюднені перші списки абітурієнтів до зарахування на навчання за державним замовленням. Про важливі етапи для абітурієнтів розповів журналістам перший проректор університету Олександр Кочубей.

«Щодо етапів вибору місця навчання абітурієнтами: абітурієнти вступають за результатами рейтингу, який визначається як сума балів сертифікатів та балу атестата про середню освіту, – нагадав Олександр Олексійович. – На початку списку в рейтингу відображені прізвища абітурієнтів, які рекомендовані до зарахування поза конкурсом, наступні вступники – на місця цільового прийому, за результатами співбесід, учасники міжнародних олімпіад і останні – рекомендовані до зарахування за результатами конкурсу. Усі вищі навчальні заклади зобов’язані вивішувати ці списки на стендах біля Приймальних комісій і власних сайтах, щодня вказуючи тих, хто приніс оригінали документів. Також вступники можуть скористатися сайтом ДНУ www.dnu.dp.ua та сайтом www.vstup.info, де вони легко зможуть себе знайти у списках рекомендованих до зарахування. Важливо, щоб кожен абітурієнт щодня і, бажано, навіть кожні кілька годин стежив за своїм місцем у списку, щоб вчасно подати оригінали документів».

«Приймальна комісія університету приймає рішення про рекомендування до зарахування на навчання на місця державного замовлення у три етапи, – наголосив Олександр Кочубей. – Перший строк вибору вступниками місця навчання закінчується 4 серпня, оновлений список рекомендованих до зарахування оприлюднюється 5 серпня. Другий строк закінчується 7 серпня, а оновлений список рекомендованих до зарахування оприлюднюється 8 серпня. Третій строк закінчується 10 серпня. Зарахування вступників на денну форму навчання на основі базової та повної загальної середньої освіти відбувається: за державним замовленням 11 серпня; за кошти фізичних та юридичних осіб (за умови виконання державного замовлення відповідного напряму (спеціальності)) не пізніше 18 серпня.

Вступники, які у встановлені терміни не подали до Приймальної комісії оригінали документа про освітній (освітньо-кваліфікаційний) рівень та додатка до нього, медичної довідки, сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання та інших документів (не виконали вимог для зарахування), втрачають право зарахування на навчання в університеті за державним замовленням».

У рамках цьогорічної вступної кампанії до Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара подано більше 35 тисяч заяв від абітурієнтів, зокрема, з Донецької і Луганської областей та Криму – близько 8 600 заяв. Кількість поданих електронних заяв, які надійшли через систему «Електронний вступ до ВНЗ», складає близько 19 тисяч, – підвів підсумки Олександр Олексійович. – 2354 абітурієнта мають пільги при вступі, це 9% від загальної кількості вступників до ДНУ. За даними МОН України, ДНУ – єдиний серед ВНЗ Дніпропетровщини, що за кількістю поданих абітурієнтами заяв увійшов до рейтингу ТОП-10 ВНЗ України, посівши у ньому сьоме місце. Найбільше подано заяв на напрями: «Філологія (англійська мова/переклад)» – 1689, «Правознавство» – 1591, «Психологія» – 1062, «Туризм» – 956, «Фінанси і кредит» – 829, «Комп’ютерна інженерія» – 826.

Найбільший конкурс на напрями «Реклама і зв’язки з громадськістю» – 258 осіб на місце; «Туризм» – 95; «Правознавство» – 63,5; «Видавнича справа та редагування» – 47,8; «Фінанси і кредит» – 41,2; «Філологія (китайська мова)» – 33,8. Ці конкурси будуть ще коригуватися на етапах подачі оригіналів документів. Серед вступників до ДНУ представлені практично всі області України.

Цього року обсяг державного замовлення ДНУ на підготовку фахівців фактично залишився на рівні минулого року. Загалом державне замовлення університету за ОППП «бакалавр» становить 1688 місць за денною формою навчання і 140 – за заочною; за ОППП «спеціаліст» і «магістр» - 1377 за денною формою, 136 – за заочною.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У МОЗ заявили, що українці зловживають сіллю: проблема у хлібові (9)

•  У Дніпрі на Фабра жінка потрапила під колеса Toyota Land Cruiser (9)

•  У Дніпрі на Калнишевського мікроавтобус Mercedes на переході збив жінку з собакою (8)

•  Сильна злива та гроза. Як Дніпро впорався з черговим циклоном (7)

•  До Дніпра вже прибула партія з 9 останніх трамваїв із Німеччини (7)

•  Монастирський острів: ідеальний відпочинок у серці Дніпра (7)

•  У Дніпрі відремонтували аварійні дерев'яні сходи до мосту на Монастирський острів: прохід відкрито (6)

•  Кабмін змінив правила перевірки водіїв на стан сп'яніння (6)

•  Знаменитий дніпровський мандрівник Сергій Гордієнко зібрався у новий європейський похід (5)

•  Автівку повністю зім'яло: у Дніпрі на Набережній Заводській Lexus вилетів з дороги та врізався в білборд, водія та пасажирку ушпиталили (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
домов ОСМД и ЖСК обновлены в Днепре в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте