Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Нд, 28 квітня 2024
07:29

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

Влад Фрейзер


28 лютого 2019, 20:26

Нове вуличне освітлення, реконструкція житла, нові спортмайданчики. Громади області змінюються на очах

Об’єднані громади Юр’ївського району нарощують економічний потенціал змінюються просто на очах. В районі вже дві об’єднані громади взяли на себе відповідальність втілювати якісні управлінські рішення, а разом з тим – створювати свій унікальний образ, впроваджувати конкурентоспроможні проекти, розроблювати нові стратегії, започатковувати партнерські стосунки.
У Варварівській ОТГ, після об’єднання, передусім взялися за термомодернізацію шкіл і дитсадків – втрати на енергоносії зменшилися на 15%. Потім навчальні заклади почали облаштовувати інтерактивними дошками. Ще один напрямок – благоустрій території. Наразі всі населені пункти громади стовідсотково з вуличним освітленням. Застосовуються виключно LED-технології, що дозволяє заощаджувати бюджетні кошти. У Вербуватівці реконструювали двоповерховий будинок на 12 сімей. Ключі від омріяних квартир отримали медики, вчителі, вихователі. У такий спосіб мотивують молодих спеціалістів залишатися й працювати в сільській місцевості. Аби забезпечити селян якісною питною водою, у Вербському збудували водовід.
Про успіхи децентралізації не з чуток знають і в Юр’ївській ОТГ. Зокрема, у центрі громади завершили перший етап реконструкції парку, оновили покрівлю Преображенського НВК, відремонтували будівлю та дах Чернявщинської амбулаторії. Ще один здобуток – новий стадіон у Юр’ївці. Спортоб’єкт облаштували обласним коштом буквально за рік. Для занять спортом – два футбольні поля, бігові доріжки, баскетбольний і волейбольний майданчики, воркаут-зона. Новий стадіон – майданчик для уроків фізкультури учнів Юр’ївської школи та тренувань вихованців місцевої ДЮСШ. Тут же проходитимуть і змагання різних рівнів. Вперше за три десятиліття капітально відремонтували районний Будинок культури в Юр'ївці. Оновили все: від даху до глядацької зали. Вперше за півстоліття дочекалася ремонту і Юр’ївська опорна школа. Фасад утеплили та пофарбували у яскраві кольори. Замінили покрівлю, установили енергозберігаючі вікна, змонтували нові комунікації та систему опалення. Зсередини – новий інтер’єр, сучасні меблі та інтерактивні комплекси.
У ОТГ наголошують, вони зрозуміли: місцева влада – це вони самі. І їм, а не комусь іншому, вирішувати, куди і як витрачати бюджет, їм створювати добробут у власному селі. Зараз в громадах реалізували понад півсотні інфраструктурних проектів, які покликані забезпечити якісне й комфортне життя мешканців. І на цьому зупинятися не збираються.









Переглядів: 417
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті