Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 13 травня 2024
12:25

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Інноваційний переворот: як 2015-й став переломним в історії Дніпропетровщини

Інноваційний переворот: як 2015-й став переломним в історії Дніпропетровщини
Адмінпослуги онлайн, прозорий бюджет, електронні закупівлі, Wi-Fi у відкритому доступі, GPS навігація маршруток. Це лише неповний перелік інновацій, якими вже повсякденно користуються мешканці Дніпропетровщини. 83-й рік став переломним для Дніпропетровської області. Новий очільник, нова стратегія та нові підходи. З чим зустрічає регіон 84-й день народження?

З весни 2015 року Дніпропетровська ОДА та її очільник Валентин Резніченко приступили до реалізації нової стратегії розвитку області. В її основі – проактивна позиція, системне управління змінами, впровадження інновацій в менеджмент регіону. ОДА взяла курс на ІТ-інновації та об'єднала фахівців, які готові працювати на благо регіону. Наразі вже реалізовано близько 20 інноваційних проектів.

Дніпропетровщина показала приклад Україні і першою з усіх регіонів впровадили систему електронних торгів ProZorro, яка виключає корупцію при проведенні держзакупівель. Завдяки волонтерам з усього світу 80% найбільш затребуваних адміністративних послуг переведені в електронний формат. Відтепер, не виходячи з дому, можна отримати субсидію, довідки, адміністративні дозволи, замовити паспорт, свідоцтво про народження дитини та оформити виплату.

«Комфорт людей – основна вимога до всіх проектів, які ми реалізуємо в регіоні. З перших днів роботи перед нами постало питання – як змінити життя в області. Відповідь була на поверхні – залучити до роботи всіх активних та прогресивних. Ми співпрацюємо з волонтерами, громадськими активістами, айтішниками, демобілізованими. Ми згуртовуємо їх, підтримуємо ініціативи й разом змінюємо застарілу систему. У нас своя формула ефективності. Основний її принцип: є завдання, знаходимо рішення», - наголосив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Перезавантажили у 2015-му й економіку Дніпропетровщини. Щорічний моніторинг Мінрегіону визначив Дніпропетровщину лідером економічного розвитку України. Успіх регіональної економічної стратегії пов'язаний, насамперед, з бюджетною децентралізацією, інвестиційними проектами і зниженням корупційного тиску на бізнес.

Завдяки бюджетній децентралізації Дніпропетровщина перевиконала планові показники бюджету більш ніж на 2 млрд. грн. Додаткові кошти дозволили у 2015 році лише по обласному бюджету в 5 разів збільшити витрати на соціальну сферу, в 4 рази - на ремонт доріг і в 1,5 рази - на реконструкцію ЖКГ. Очікується, що дохід регіону в 2016-му завдяки децентралізації зросте на 25%. Особливість нового бюджету – його соціальна та інфраструктурна спрямованість. Зокрема, майже втричі збільшено видатки на ремонт доріг та водопостачання, в 2,4 рази на придбання сучасного медобладнання.

Жоден інвестор не пішов з регіону. Область міцно утримує перше місце в країні з реалізації промислової продукції – 288 млрд. грн. (20%) і перше місце по експорту - майже 6,7 млрд. дол. Регіон - один з найбільш інвестиційно привабливих в Україні.

27 лютого Дніпропетровщина відзначає 84-річчя. Цього дня 1932 року було створено одну з перших 5 областей України – Дніпропетровську.

Gorod.dp.ua на Facebook.


васе-затычке  (01.03.16 19:15): ты и в инновациях разбираешься?
ну, молоток!
Відповісти | З цитатою
Горожанин  (01.03.16 09:36): Да, да, вот как раз те кто воровал, брал взятки и жил припеваючи - так и живут, а некоторые и лучше. А простые трудяги, как вкалывали за гроши (а теперь за копейки) так и вкалывают, если работа есть. И мобилизация, только работяг и их детей касается. так что не надо тут трындеть про высокие материи. Відповісти | З цитатою
:)  (01.03.16 08:50): Инновационный переворот - как точно подметили.Инновационный переворот - стал крахом надежд миллионов людей нормально жить, все мечты и старания - в жо.. - (купить новое авто, квартиру, побывать в европе, отдохнуть на ближенм востоке, вырастить нормально детей) и нах мне быть гидным и при этом нищим рабом, и как кричат с трибун рады проливать кровь за европу. Відповісти | З цитатою
тома  (29.02.16 20:42): Резниченко молодец. Без лишнего пиара делает хорошие нужные вещи. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
d11  (29.02.16 10:05): как ни зайдёшь на город, в комментариях вася пишет как-будто к..ми по экрану намазано. больше заходить долго не хочется сюда Відповісти | З цитатою
Зимородок  (29.02.16 09:11): Если безопасности вашего государства угрожают названия городов и улиц , памятники , геральдика , местные жители и язык , на котором они говорят , значит вы строите своё государство на чужой земле . Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
пенсионер  (29.02.16 07:37): Пан губернатор, для оценки создаваемого Вашей командой КОМФОРТА попробуйте инкогнито(чтобы никто Вас не узнал) заплатить за коммуналку в ощадбанке, что на углу Инженерной и Гладкова. Заодно узнаете, что газовщики не заключили договор с банком и за каждую газовую платёжку банк дополнительно берёт 3 гр.. Узнаете, что такое ежемесячное доначисление комм. платежей по-среднему и какую путаницу в оплате оно вносит, если человек платит за текущий месяц, не дожидаясь 1-го числа следующего... Відповісти | З цитатою
прохожий  (28.02.16 19:33): Пока я вижу лишь рекламу. Нихрена из заявленного не работает. Разве что для оперативности поборов... Відповісти | З цитатою
222  (28.02.16 14:42): Да, это прорыв товарищи. Мы все являемся миллионерами. А к 2017 уже должны стать миллиардерами. Как так спросите Вы? Ну вы посмотрите на счета за коммуналку. Теперь на свои доходы. Снова на счета. Снова на доходы.
Вы понимаете, что только миллионер может себе позволить полностью платить за коммуналку без скидок, субсидий и прочего? Вот просто пришел тебе счет - ты взял часть доходов (зарплата, детские, пенсия, соц. выплаты, алименты, гос. помощь) и заплатил. И у тебя осталось на еду (мивина и чай по 5грн), на одежду (секонд хенд). Смело вперед. Надо ещё че-нибудь додекоммунизировать. А то как же. Это ж именно переименование улиц нам курс валют подняло, это ж памятник какому-нибудь деятелю нам тарифы установил. )
Відповісти | З цитатою
а вы попробуйте  (28.02.16 12:26): воспользоваться Вай-Фаем раскорячившись возле лобового стекла в наших маршрутках, едущих по ЖПРСу Відповісти | З цитатою
1 2
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті