Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 04 июля 2024
23:19

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Каменском не будут вводить мораторий на коммунальные тарифы

В Каменском не будут вводить мораторий на коммунальные тарифы

В июле была подана петиция властям Каменского с просьбой ввести мораторий на повышение тарифов на жилищно-коммунальные услуги. Петиция набрала необходимое для рассмотрения количество голосов, и сегодня на нее был дан ответ с подписью заместителя мэра Александра Чернышова.

В ответе говорится, что согласно Закону Украины «О местном самоуправлении», городские власти не обладают необходимыми полномочиями, чтобы ввести такой мораторий.

«Относительно цен и тарифов на тепловую энергию, услуги газоснабжения, водоснабжения и водоотведения следует отметить, что установление этих тарифов не относится к полномочиям органов местного самоуправления», - говорится в ответе на петицию, полный текст которого мы публикуем ниже.

Відповідно до ст. 28 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» до відання виконавчих органів сільських, селищних, міських рад належать повноваження щодо встановлення в порядку і межах, визначених законодавством, тарифів на побутові, комунальні (крім тарифів на теплову енергію, централізоване водопостачання та водовідведення, перероблення та захоронення побутових відходів, послуги з централізованого опалення, послуги з централізованого постачання холодної води, послуги з централізованого постачання гарячої води, послуги з водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем), які встановлюються національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг), транспортні та інші послуги. Враховуючи вищевикладене, до повноважень виконавчих органів міських рад належать виключно повноваження щодо встановлення тарифів на побутові, комунальні послуги, крім послуг, тарифи на які встановлюються національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг. Тобто, чинним законодавством не передбачено повноважень органів місцевого самоврядування стосовно регулювання розміру тарифів, які встановлюються національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Статтями 21, 22 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» передбачено право виконавця/виробника житлово-комунальної послуги на відшкодування втрат у разі затвердження відповідним органом місцевого самоврядування цін/тарифів нижчими від розміру економічно обґрунтованих витрат на їх виробництво. Частиною 4 статті 31 цього Закону також визначено, що у разі встановлення органом місцевого самоврядування тарифів на житлово-комунальні послуги на рівні, що унеможливлює отримання прибутку, орган, який їх затвердив, зобов'язаний відшкодувати з відповідного місцевого бюджету виконавцям/виробникам різницю між встановленим розміром цін/тарифів та економічно обґрунтованими витратами на виробництво цих послуг.

Стосовно цін і тарифів на теплову енергію, послуг газопостачання, водопостачання та водовідведення слід зазначити, що встановлення цих тарифів не належить до повноважень органів місцевого самоврядування.

Gorod.dp.ua на Facebook.


zanoza  (07.09.16 22:52): одеваемся у вышиванки и идем на парад )) это более важное дело)) Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Дніпряни жаліються на проблеми з мобільним зв’язком та інтернетом: що радять фахівці (59)

•  Заборгували майже 1 млн грн: де у Дніпрі наступного тижня відключатимуть воду (9)

•  Чому зникає зв’язок під час відключень світла? У Дніпрі мобільні оператори дали пояснення (8)

•  У Дніпрі на Сонячній Набережній почали демонтувати великий логотип на 10-поверхівці (8)

•  Поліція встановила осіб, причетних до катування та незаконного позбавлення волі ексвійськового у Дніпрі (7)

•  За розтрату 17 млн грн державного майна засуджено екскерівника інституту трубної промисловості у Дніпрі (6)

•  Дніпрянин придумав, як зробити безкоштовні акумулятори холоду, які «врятують» холодильник (6)

•  Світлофор не працював: у Дніпрі на Сонячній Набережній Toyota врізалась у Mercedes і той перекинувся (5)

•  Тендер: У Новомосковську хочуть витратити десятки мільйонів гривень на заміну одного ЦНАПу двома новими (4)

•  У Міненерго сподіваються, що ситуація з відключеннями світла покращиться у найближчі тижні (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. новых деревьев высадят на Днепропетровщине

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте