Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 05 октября 2024
17:17

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Другий день поспіль під стінами міськради голодують четверо працівників «Дніпрокомунтрансу»

Другий день поспіль під стінами міськради голодують четверо працівників «Дніпрокомунтрансу»
Другий день поспіль під стінами Дніпропетровської міської ради голодують четверо працівників ЗАТ «Дніпрокомунтранс», вимагаючи підвищення тарифів на утримання будинків і прибудинкових територій в обласному центрі.

«Немає сили далі працювати. Техніка на межі зношення. Зарплата — 600 грн для водія сміттєвоза, який встає о шостій ранку, — хіба це зарплата? Запчастини дорожчають. Якщо не будуть прийняті нові тарифи — підприємство на межі зупинки. Ми вимагаємо економічно виправданих тарифів. Не більше і не менше», — так пояснив вимогу учасників акції протесту один із голодуючих, водій ЗАТ «Дніпрокомунтранс» Володимир Остапенко. Він також висловив впевненість у тому, що підвищення тарифів позитивно вплине не тільки на фінансовий стан підприємства і зарплату його працівників, а й дозволить підвищити якість житлово-комунальних послуг: «Ми зможемо придбати запчастини, нові автомобілі».

Володимир Остапенко також розповів, що вимоги учасників акції були передані до виконкому міськради ще в перший день акції, однак за добу, що минула, влада на них ніяк не відреагувала.

«До нас підходили тільки журналісти. Із міськвиконкому — ніхто не виходив», — зазначив Володимир Остапенко, і додав, що «завтрашній день вирішить все»: якщо депутати Дніпропетровської міської ради не підтримають підвищення тарифів, то акція протесту буде продовжуватись.

Як повідомляло інформагентство «Придніпров’я», депутати Дніпропетровської міської ради четвертого скликання на своїй черговій, 31-ій сесії 30 листопада відмовилися розглядати питання про скасування підвищення тарифів для населення на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, яке, згідно з рішенням виконкому від 31 жовтня, мало набути чинності 1 грудня 2005 року.

Як стало відомо інформагентству «Придніпров’я», за розгляд цього питання на сесії проголосували 25 депутатів, проти —19, утрималися — 21. Після голосування, на знак протесту проти рішення сесії, члени фракції Комуністичної партії України покинули залу засідання.

Довідка: 31 жовтня виконавчий комітет дніпропетровської міської ради на виконання Постанови Кабінету Міністрів України № 560 від 12.07.05. ухвалив рішення «Про затвердження тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій для житлово-експлуатаційних підприємств комунальної власності територіальної громади міста Дніпропетровська». Згідно з цим рішенням, тарифи для населення на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій визначатимуться в залежності від інженерного обладнання для кожного будинку окремо, однак плата за утримання житла не має перевищувати 99 коп., а для людей, які мешкають у старих та аварійних житлових будинках, — 48 коп. (з ПДВ) за 1 кв. м загальної площі.

29 листопада виконком ухвалив нове рішення щодо тарифів на квартплату. Як пояснили інформагентству «Придніпров’я» в прес-службі міського голови, згідно з останнім рішенням виконкому, плата за житлові послуги для мешканців багатоповерхівок буде становити не 98 копійок, а 77, для аварійних та старих будинків — 36 копійок за квадратний метр. Таке зниження тарифів було зроблено за рахунок скасування для населення плати за вивезення твердих побутових відходів, прибирання сходових майданчиків та ін. Ці витрати, як зазначили в прес-службі, будуть профінансовані з міського бюджету Дніпропетровська 2006 року: як планується, 12,6 млн грн буде спрямовано на вивезення сміття та 2,2 млн грн — на диспетчерську службу та ін.
Gorod.dp.ua на Facebook.


Добрый фюрер  (12.12.05 09:07): Да ZZZ, не платят они за содержание жилья. У них жилье "служебное". За них мы с вами платим. Ответить | С цитатой
ZZZ  (09.12.05 13:46): Это надо быть сумасшедшим, чтоб голодать ради повышения тарифов самому себе!!! Или у нас водители мусоровозов за содержание жилья не платят? И кто им сказал, что повышение тарифов отразится на их зарплате? А вот "новые автомобили" кто-нибудь и приобретет. Ответить | С цитатой
Ирен  (08.12.05 17:26): Рассмаривая сложившиюся ситуацию , можно понять обе стороны и дворников и плательщика! Наказывать людей за то ,что они не учились в ВУЗах по человечески некрасиво.Вот кто-нибудь бы сам попробывал погребсти все дерьмо!!!А зарплату хочет каждый больше,независимо заслуживает он этого или нет.Но кто-то должен, это уберать все -равно.Вот только ситуаций таких быть не должно, и рассудить нужно чтоб ни тем ,ни другим обидно не было-ВСЕ МЫ ЛЮДИ . Ответить | С цитатой
Сергей  (08.12.05 12:15): Подскажите пожалуйста адрес ЖЕКа №34 Ответить | С цитатой
житель  (08.12.05 11:18): А мне вот нравится фраза 600 грн - хиба це зарплата? А хиба нет? Нормальная зарплата для такого низкоквалифицированного труда. Как говорится -кто на что учился! Люди инсттитуты заканчивают и работают за 1000 грн, а тут водитель мусоровоза...Сколько интресно он хочет? 6 000? Ответить | С цитатой
ул. Александрова,3  (08.12.05 09:58): Пускай Иван Иванович и возле нашего дома уберет!!! Начальник ЖЭК №34 тупой отморозок ничего не знает, ответ один - нет людей!!! А совершить обычную ротацию дворников по участкам видимо ума не хватает!!! Бригадир же дворников, жирнаю бабаща непонятной национальности, ваще с посетителями жека говорить не хочет!!! Сцука!!! Возле мусорных баков такой срач развели!!! Сами соберемся и уберем, тока потом весь мусор возле ЖЭКа выгрузим, пусть не обижаются, немного к мэрии привезем!!1 Гы-гы!!! Ответить | С цитатой
Жильцы домов №№128-132 по ул. Героев Сталинграда  (07.12.05 16:47): У нас ещё один вопрос!
Есть у нас дворник или нет?????
Приглашаем Ивана Ивановича Куличенко в наши дворы!
Ни один начальник ЖЭКа №7 даже не знает, где находятся наши дома!
Ответить | С цитатой
Condor  (07.12.05 12:51): Так как ОНИ вывозят мусор , оставляя после себя кучи мусора на асфальте, им нужно обоссать руки и выставить на мороз!!! НЕ хотят работать пусть ходят голодные!!! Вставать в 6 утра видители им в западло!!! Уроды!!! Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте