Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 05 октября 2024
19:15

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Як на Дніпропетровщині відходи уранової руди ділили

Як на Дніпропетровщині відходи уранової руди ділили
Нових обертів набула кампанія з утилізації відходів уранової руди, що вже понад 30 років лежать просто неба у Дніпропетровському селищі Таромське.
16 січня 2006 року на запит городян про допомогу сюди приїхав лідер Партії Зелених України Віталій Кононов. Два місяці тому, коли у селищі міського типу нарешті розпочалися роботи з вивезення небезпечного „сусіда” для знищення у Жовтих Водах, місцеві жителі звернулися до Зелених із проханням допомогти проконтролювати процес транспортування та розв’язати конфлікт, що раптом виникнув у таром чан. Несподіваним чином серед місцевих жителів з’явилися такі, що виступили проти знищення звалища відходів уранової руди, а запропонували їх просто закопати, не зважаючи на небезпеку. Мовляв, тоді це дозволить вимагати у держави грошової компенсації за шкоду, яку заподіяло сусідство. А ініціаторами такого вирішення справи на диво став депутат міської ради, який зараз є представником ВО „Громада” та декілька членів СПУ та СДПУ(О).

Ці „добродії” зчинили у залі сварку, перервавши виступ В. Кононова. Але така поведінка викликала лише обурення людей. Вихід з ситуації виявився доволі простим. Лідер Зелених просто спитав у присутніх що на їх думку потрібно зробити з відходами – вивезти до утилізації чи залишити та закопати. Відповідь виявилася майже однозначною. Продовжувати жити поряд із урановими відходами забажали лише декілька ініціаторів.

Що ж до компенсації, Віталій Кононов пообіцяв мешканцям Таромського взяти справу під щільний нагляд та у разі перемоги на виборах, першим законом запропонувати до прийняття у Верховній Раді закон про зони екологічного лиха, до яких безумовно і належить Таромське.

Така виважена поведінка Зеленого лідера прийшлася до вподоби таром чанам, які доволі довго ще спілкувалися із Віталієм Миколайовичем та подарували йому книгу про рідне місто.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн горожанам на восстановление жилья, пострадавшего от ракетных обстрелов, выплатил Днепр в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте