Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
04:19

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Євген Удод: «Індустріальні парки сприятимуть регіональному розвитку Дніпропетровщини»

Євген Удод: «Індустріальні парки сприятимуть регіональному розвитку Дніпропетровщини»
3 квітня на Дніпропетровщині пройшов круглий стіл щодо створення індустріальних парків у Дніпропетровської області. У круглому столі взяли участь: представники регіональної влади, директор Дніпропетровського інвестиційного агентства (ДІА) Іван Герасименко, генеральний директор турецької консалтингової компанії ORTEKSAN Consultancy LLC Берксан Бюйюлйилди, представники ДП «Південний машинобудівний завод ім. Макарова» та ДП «Павлоградський механічний завод», які є власниками земельних ділянок під будівництво індустріальних парків та представники компаній ДТЕК, BDO, PwC, EBA, Glass Trösch, торгово-промислової палати регіону. Учасники заходу обговорили існуючі проблеми щодо створення індустріальних парків в Дніпропетровському регіоні, висловили свої експертні думки.

- Досвід створення індустріальних парків в інших країнах показує, наскільки потужно вони впливають на зростання економіки тих регіонів, де вони створені, на підвищення конкурентоспроможності виробництва. Вони активізують залучення інвестицій і створення нових робочих місць, сприяють розвитку сучасної виробничої та ринкової інфраструктури і, як наслідок, благотворно впливають на підвищення рівня життя людей, що живуть на територіях. Сьогодні обласна рада разом з Дніпропетровським інвестиційним агентством ініціювала кілька перспективних проектів по створенню індустріальних парків на території нашого регіону, зокрема, в містах Кривий Ріг та Павлоград. Наразі ми знаходимося на стадії обговорення варыантыв співпраці і взаємодії зацікавлених сторін, а також визначення термінів реалізації проекту, - зазначив Євген Удод.

Індустріальний парк – це спеціально організована для розміщення нових виробництв територія з наданням державних преференцій. На Дніпропетровщині було розглянуто та проаналізовано 370 ділянок. В результаті відібрані 2 основні майданчики під розміщення індустріальних парків – у Павлограді (250 га) та Кривому Розі (34 га), а також 4 резервні майданчики.

У більшості країн сьогодні вже створені та успішно функціонують індустріальні парки. Світова практика показує, що на 1 га площі індустріального парку припадає близько 1-5 млн дол. США інвестицій, а робочих місць – від 20 до 50.

- Дніпропетровщина вкрай зацікавлена ​​у перейманні досвіду інших країн, які успішно використовували цей інструмент для прискорення економічного розвитку, - підкреслив Євген Удод.

Gorod.dp.ua на Facebook.

2  

страннег  (05.04.14 00:26): Удод тоже вчерашний день. Странно, что он не только на свободе, но и ещё что-то там вещает типа умное.
Жрец  (04.04.14 17:09): Надо создавать технопарки, индустриальные парки уже вчерашний день.
1

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті