Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 05 октября 2024
17:14

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Днепровские капелланы прошли обучение в Академии обороны Великобритании

Днепровские капелланы прошли обучение в Академии обороны Великобритании

Зарубежные партнеры разными способами помогают Украине защищать свою независимость.

Великобритания – один из самых надежных друзей Украины. Эта страна оказывает нам и военную, и гуманитарную помощь. А теперь, как видим, еще и помогает совершенствовать подготовку священнослужителей, которые несут свою миссию в воинских подразделениях ВСУ.

Об этом проекте рассказал известный днепровский священнослужитель, капеллан Дмитрий Поворотний:

«Двоє капеланів з Дніпровської єпархії Православної церкви України пройшли навчання в Академії оборони Великої Британії.

На запрошення британських колег-капеланів та в рамках операції INTERFLEX, українські військові капелани пройшли двотижневий курс лідерства та інструкторів оперативного рівня в Академії оборони Великої Британії.

Цей курс став продовженням професійного вишколу військових капеланів, адже до програми залучились душпастирі, які закінчили восьмитижневий курс підвищення кваліфікації офіцерського складу тактичного рівня з питань військового капеланства у Військовий інститут КНУ імені Тараса Шевченка, пройшли підготовку на базі 7-ї тренувальної армії США в Німеччині та в Центрі підготовки капеланів Академії оборони Великої Британії.

Програма курсу передбачала набуття компетентностей з основ духовного лідерства, стилів та прикладів наставництва, формування взаємної довіри, стійкої мотивації та згуртування боєздатних команд. Ці теми є критично важливими для роботи військових капеланів, оскільки вони відіграють ключову роль у підтримці бойового духу військових, надають духовну опіку та стають прикладом для наслідування.

Одним із важливих елементів лідерського курсу були виїзні заняття до Королівської військової академії у Сандгерсті, де свого часу навчалися лідерству британський прем'єр-міністр Вінстон Черчилль, принци Вільям і Гаррі Уельські. Користуючись нагодою капелани зустрілися з трьома курсантами українських вишів, які проходять підготовку в академії. Духовна бесіда та спільна молитва об’єднала та наповнила їх серця домашнім теплом та затишком у далекій Британії.

Також, вже традиційно, капелани відвідали одну з тренувальних баз Великої Британії, де проходять військову підготовку українські захисники. Душпастирі мали можливість поспілкуватися з захисниками та надати душпастирську опіку і їм.

Важливо зазначити, що за результатами двосторонніх зустрічей представників Служби військового капеланства Збройних Сил України з капеланами Департаменту військового капеланства Королівської Армії досягнуто домовленостей щодо подальшої співпраці на наступні роки.

Тримаємо стрій та духовний щит разом!».

Фото со страницы Дмитрия Поворотнего.








Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
лет театру ДрамиКом

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте