Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 24 июня 2024
15:31

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Прес-конференція голови обласної ради

Прес-конференція голови обласної ради
23 червня голова обласної ради М.А. Швець провів прес-конференцію для представників регіональних засобів масової інформації.

Свою зустріч з журналістами Микола Швець розпочав з пропозиції ще раз усім присутнім звернутися до сумної дати, що відзначалася напередодні – дню початку Великої Вітчизняної війни. Цей день, як і день Перемоги над фашизмом, не можна забувати, бо якщо зберігати в пам’яті тільки радісні події, можна втратити контроль над сьогоденням.

На прохання журналістів голова обласної ради детально проінформував про зустріч з Президентом України В.А.Ющенком. Зокрема, Микола Швець висловив свою вдячність Главі держави за його неупереджене ставлення до Дніпропетровщини, об’єктивну оцінку ситуації. Віктор Ющенко розраховує на потенціал Дніпропетровщини і керівник обласної ради переконаний, що для цього є всі підстави. В області стабільна політична та економічна ситуація, сприятливі умови для розвитку всіх галузей господарського комплексу. Що стосується завдань, які Президент поставив перед головою обласної ради, повідомив М.Швець, вони стосуються збільшення кількості робочих місць, стабільної виплати заробітної плати та пенсій, утримання контролю за цінами на основні види товарів. Депутатський корпус області працює над їх виконанням.

21.04.2005 року рішенням обласної ради затверджено 29 регіональних програм соціально-економічного та культурного розвитку області, на які буде виділено майже 55 млн.грн бюджетних коштів. Серед них найбільш значимими є Регіональна програма розвитку соціальної сфери села, Програма розвитку освіти на період до 2012 року, Програма забезпечення реалізації Стратегії подолання бідності на період до 2009 року та охорони навколишнього середовища.

Микола Швець розповів журналістам про свою зустріч з Головою Верховної Ради України В.М.Литвиним. Як зазначив голова облради, він особисто був надзвичайно зацікавленим у розмові зі спікером українського парламенту, враховуючи той факт, що за декілька днів народні депутати завершать роботу чергової сесії і до вересня політичне життя в країні затихне, проте є чимало питань, які треба вирішити в регіоні. Найближчим часом Володимир Литвин планує побувати в регіоні й зустрітися з працівниками органів місцевого самоврядування. А нині Голову Верховної Ради цікавило, як депутати місцевих рад оцінюють діяльність парламентарів та як вони ставляться до політичних реформ в країні. В ході розмови, повідомив голова обласної ради, було підняте питання щодо використання великого потенціалу та досвіду представників нашого регіону. Зокрема, народного депутата України Олександра Шевченка. Саме за часів його керівництва аграрним комплексом області на полях Дніпропетровщини було зібрано колосальний врожай – понад три з половиною мільйонів тонн зерна. І сьогодні, коли до початку жнив залишаються лічені дні, варто згадати добрі традиції наших аграріїв.

Торкаючись питання взаємовідносин обласної ради та обласної державної адміністрації, голова обласної ради наголосив, сьогодні знайдено спільні критерії до розв’язання завдань, поставлених Президентом України. Між обласною радою та обласною держадміністрацією немає розбіжностей та будь-якого суперництва. Діяльність депутатського корпусу і виконавчої влади спрямована на зміцнення економіки регіону.

Відповідаючи на запитання журналістів щодо ставлення Прем’єр-міністра України Ю.Тимошенко до Дніпропетровщини, голова обласної ради наголосив, що спочатку область має показати свої напрацювання аби у наступному розраховувати на допомогу Уряду. Співпраця з діловими колами та бізнес-структурами, на думку М.А.Швеця, є запорукою позитивного вирішення великої кількості питань, які сьогодні стоять перед регіоном. Зокрема, це стосується великих об’єктів капітального будівництва, таких як перший корпус Дніпропетровського державного університету.

Сьогодні на виконання завдання, поставленого Президентом України під час його візиту до нашого регіону, обласна рада спільно з міськрадою вирішує питання реконструкції паркової зони навколо історичного музею ім. Д.Яворницького.

Микола Швець через засоби масової інформації привітав усіх жителів Дніпропетровщини з Днем Конституції та побажав їм миру, щастя та благополуччя.
Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Прати треба вночі: експерт з Дніпра пояснив, чому графіки відключення важливі і їх неможливо уникнути (12)

•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (11)

•  В Днепре на продажу выставили уникальный протезный завод (9)

•  У Дніпрі оновлюють аварійний трамвайний переїзд на розі просп. Лесі Українки та вул. Степана Бандери (6)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (6)

•  У Дніпрі нарешті знизилися ціни на помідори (5)

•  Вандали облюбували сквер Янгеля у Дніпрі (5)

•  У Дніпрі з'явився ще один диво-двір (4)

•  Виправляють помилки радянських будівельників. У Дніпрі комунальники комплексно вирішують проблему відтоку дощової води та облаштовують колектори (4)

•  Відпочинок та гармонія з природою: сквер Прибережний у Дніпрі наче магнітом притягує тисячі людей (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
домов ОСМД и ЖСК обновлены в Днепре в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте