Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 24 червня 2024
15:39

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Результати перевірок підприємств ритуальних послуг

Деякі приватні ритуальні підприємства Дніпропетровська повинні знову стати міською власністю.

До такого висновку дійшли в обласній прокуратурі після отримання результатів перевірок стану додержання законодавства при наданні ритуальних послуг у Дніпропетровську.

Півтора місяця прокуратура області перевіряла дніпропетровські підприємства, які надають ритуальні послуги, і визначила: права громадян у цій сфері є найбільш незахищеними. У місті виявлені численні факти порушення законодавства. З‘ясувалося, що людей ховають навіть без наявності свідоцтва про смерть.

За словами начальника відділу за додержанням і застосуванням законів прокуратури області Романа Соскова, більшість приватних ритуальних підприємств просто спекулюють на людському горі, встановлюючи невиправдано високі тарифи на свої послуги. Як приклад, у міському ритуальному підприємстві викопати могилу коштує від 100 до 260 гривень, залежно від способу робіт та пори року. В приватному закладі вартість цієї ж послуги від 400 гривень.

За результатами перевірки стало відомо: у 2004 році померло 16 тисяч чоловік, і лише кожного п‘ятого похоронено з додержанням норм на поховання.

В обласній прокуратурі вважають: однією з головних причин такого стану у сфері ритуальних послуг є факт приватизації в 1994 році комунальних підприємств, що надавали послуги на поховання в повному обсязі. Зараз прокуратурою області готується позов про визнання договору купівлі - продажу комунального майна недійсним.
Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті