Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 24 июня 2024
15:42

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Триває обговорення тарифів на житло

Сьогодні депутати міської ради на своїй традиційній методичній нараді обговорювали питання упорядкування тарифів на утримання житла, ліфтів та на вивіз твердих побутових відходів. Остаточне рішення про тарифи депутати планують прийняти у липні – на сесії міської ради.

Житлове господарство міста знаходиться у кризовому стані. Це признають всі депутати. І всі вони говорять що треба щось робити, але що саме ніхто конкретно відповісти не може. Управління житлового господарства вважає, що требі підвищувати тарифи. Основна причина – значний, маже на 300 відсотків – ріст цін на паливо, електроенергію, підвищення середньої заробітної плати. Крім того, у комунальну власність міста перейшли більш ніж три мільйона квадратних метрів житла, яке раніше належало обласним підприємствам. У результаті, борги житловікив підвищилися більш ніж на 100 мільйонів гривень. За словами міського голови Івана Куліченка, зараз питання перед депутатами стоїть скільки не про підвищення тарифів, а про вихід із складного становища, в якому опинились житлові підприємства. Наприклад, в Одесі тарифи підвищили, а в Харкові вирішили датувати різницю з міського бюджету. Останнє, зауважив мер, ми собі навряд чи можемо дозволити – вільних грошей у міському бюджету немає.

Зі свого боку житловіки згідно своїх економічних розрахунків вважають, що тарифи необхідно підвищувати майже у два з половиною рази. При цьому вони пропонують звільнити мешканців перших поверхів від оплати за ліфт і брати платню за той же ліфт і вивіз сміття не за квадратний метр, а за кількість людей, які живуть у квартирі. Яке буде остаточне рішення скажуть депутати міської ради на сесії. А поки що це питання вони запропонували винести на широке обговорювання громадськості.
Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
новых региональных полигонов бытовых отходов будут построены в регионе к 2027 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте