Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 23 июня 2024
05:45

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Керівники несуть персональну відповідальність за забезпечення нормальних умов життєдіяльності в містах і районах

Виконуючий обов’язки першого заступника голови облдержадміністрації Іван Чорнокур провів засідання обласної комісії з питань забезпечення постачання енергоносіїв в область і своєчасних розрахунків за їх споживання. У засіданні обласної комісії взяв участь заступник прокурора області Олег Ричко.

На комісії було розглянуто: виконання протокольних рішень від 7 квітня та 19 травня поточного року щодо розрахунків за електроенергію, спожиту підприємствами водопостачання та промисловими підприємствами; виконання доручення голови облдержадміністрації від 14 червня 2005 року “Про першочергові заходи погашення заборгованості за спожитий природний газ підприємствами теплоенергетики”; забезпечення погашення заборгованості за електроенергію, спожиту організаціями та установами, які утримуються за рахунок місцевого бюджету. Станом на 1 червня нинішнього року ВАТ “ЕК “Дніпрообленерго” не забезпечено в цілому по області стовідсотковий рівень поточних розрахунків за спожиту електроенергію. За підсумками п’яти місяців рівень платежів усіх категорій споживачів за використану електроенергію склав 97,6%, у тому числі за травень – 98,3%.

Високий рівень оплати забезпечили сільгоспспоживачі -103,1% та залізниця -100,2%. Вдалося досягти певних позитивних зрушень в розрахунках по фондах облдержадміністрації за природний газ. З початку року його спожито 1030,7 млн. м3 на загальну суму 186,8 млн. грн., при цьому сплачено 200,1 млн. грн., або 107,1%.

Найбільш проблемним питанням є розрахунки підприємств комунальної теплоенергетики. Боржниками цього року за природний газ є ДП “Криворізька теплоцентраль” (О.Донець ) – 20,3 млн. грн., КП “Криворіжтепломережа” (Л.Бобро) – 13,2 млн. грн., МКП “Дніпропетровські міські тепломережі” (М.Шипка ) – 6,9 млн. грн., ДП “Павлоградтеплоенерго” (М.Вовк) – 2,13 млн. грн.

Ускладнюється ситуація щодо погашення заборгованості за транспортування природного газу підприємств теплоенергетики. Заборгованість зазначених підприємств Дніпропетровщини перед ДК “Укртрансгаз” складає 23,2 млн. грн. Керуючись нормативними документами та запобігаючи подальшому нарощуванню збитків державній компанії, ДК “Укртрансгаз” буде вимушена відключити від газової мережі своїх боржників – теплопостачальні організації області – до повної оплати ними заборгованості. Крім того, ДК “Укртрансгаз” застосує всі заходи примусового стягнення боргів, враховуючи штрафні санкції за несвоєчасну оплату вартості послуг.

Серед міст та районів позитивну динаміку поточних розрахунків за спожиту електроенергію забезпечили: м. Кривий Ріг – 101,2%, м. Жовті Води – 108,4%, Криничанський район – 102,2%, Дніпропетровський район – 101,7% та Нікопольський район – 100,5%.

Низький рівень оплати за використану електроенергію залишається у житлово-комунальному господарстві - 86,8% та серед населення - 87,7%. Критична ситуація з платежами за електроенергію склалася на підприємствах водопровідно-каналізаційного господарства, де рівень розрахунків за січень-травень поточного року склав 58,6%. Борг зазначеної категорії споживачів за вказаний період збільшився на 19,8 млн. грн., що становить майже 41% від загального боргу усіх категорій споживачів.

Невиконання попередніх протокольних рішень щодо зобов’язань по погашенню заборгованості за електроенергію підприємствами водопровідно-каналізаційного господарства з боку керівництва Дніпропетровського, Павлоградського, Орджонікідзевського та Верхньодніпровського міськвиконкомів, підприємств: ДОКП “Облводоканал” (В.Молочков), ДМП ВКГ “Дніпро – Західний Донбас” (І.Куксенко), ДП “Управління Софіївського групового водоводу” (Ю.Волосов) призвело до накопичення значної суми боргу за електроенергію, спожиту у поточному році, погіршення поточних розрахунків та до загострення соціальної напруги в зазначених містах і районах.

На засіданні комісії відзначено, що керівники підприємств ВАТ “Павлоградський хімзавод”, ВАТ “Павлоградський верстатозавод”, ДП “Рудоуправління ім. Кірова”, ВАТ “Північний ГЗК”, ВАТ “ДМЗ ім. Петровського” протокольне рішення обласної комісії не виконали, конкретні заходи щодо погашення заборгованості минулих періодів за спожиту електроенергію керівництву ВАТ “ЕК “Дніпрообленерго” не надали. Голові правління ВАТ “ЕК “Дніпрообленерго” Ю.Красовському рекомендовано надати відповідні матеріали по кожному зазначеному підприємству на розгляд обласній прокуратурі.

Комісія звернула особливу увагу міських голів, голів райдержадміністрацій на те, що подальші зволікання з вирішенням питань, пов’язаних із своєчасними розрахунками та скороченням боргів за спожиті електроенергію, покупну воду та надані послуги з водо-, теплопостачання можуть призвести до соціальної напруги у містах і районах області. Було також наголошено, що вони несуть персональну відповідальність, в межах наданих повноважень, за забезпечення нормальних умов життєдіяльності в очолюваних ними містах і районах.
Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Прати треба вночі: експерт з Дніпра пояснив, чому графіки відключення важливі і їх неможливо уникнути (12)

•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (11)

•  В Днепре на продажу выставили уникальный протезный завод (9)

•  Сильна злива та гроза. Як Дніпро впорався з черговим циклоном (9)

•  Автівку повністю зім'яло: у Дніпрі на Набережній Заводській Lexus вилетів з дороги та врізався в білборд, водія та пасажирку ушпиталили (7)

•  У Дніпрі відремонтували аварійні дерев'яні сходи до мосту на Монастирський острів: прохід відкрито (6)

•  У Дніпрі оновлюють аварійний трамвайний переїзд на розі просп. Лесі Українки та вул. Степана Бандери (6)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (6)

•  Вандали облюбували сквер Янгеля у Дніпрі (5)

•  У Павлограді хочуть витратити 137 мільйонів гривень на реконструкцію будинку для переселенців (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
лет со дня первой местной телевизионной передачи в Днепре

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте